NBS demantuje Jeremića

NBS demantuje Jeremića

30/03/2017 Off By

 

POVODOM ponovljene izjave jednog od predsedničkih kandidata kojom je Narodna banka Srbije optužena da je od svih poslovnih banaka navodno tražila imena, adrese i matične brojeve građana Srbije koji su dali donaciju njegovoj kampanji, još jednom ističemo da je u pitanju najgrublja neistina kojom se u pitanje dovodi ugled institucije na kojoj počiva poverenje građana u celokupan finansijski sistem zemlje.
Da se radi o neosnovanim optužbama, lako se može proveriti sa bilo kojom poslovnom bankom. Ponovo ističemo da je finansijska stabilnost odgovornost svih i da neistinite i neodmerene tvrdnje koje tokom političke kampanje iznose pojedini učesnici u javnom životu ne doprinose teško stečenom poverenju u domaći finansijski sistem. Zlonamerne informacije štete svima, a posledice pre svega trpe građani.
Zato još jednom pozivamo Vuka Jeremića da se javno izvini Narodnoj banci Srbije, jer ćemo u suprotnom razmotriti sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju kako bismo zaštitili ugled institucije.♦