Kragujevac: Vučić posetio domaću kompaniju “Milanović Inženjering”

Kragujevac: Vučić posetio domaću kompaniju “Milanović Inženjering”

29/03/2017 Off By

 

Vučić: Očekujem sutra ili prekosutra vesti o letu Peking – Beograd, a ta linija je od velikog značaja za Srbiju jer znači desetine hiljada turista više na godišnjem nivou i više njihovih biznismena u našoj zemlji, samim tim i više posla”

Ranka Čičak
PREDSEDNIK Vlade Aleksandar Vučić u društvu ministra privrede Gorana Kneževića, predsednika Privredne komore Srbije, Marka Ćadeža i gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića posetio je domaću kompaniju “Milanović Inženjering” u Cerovcu kod Kragujevca. Firma se bavi proizvodnjom aluminijskih komponenata za industriju šinskih vozila.

Premijer je nakon obilaska rekao da je ponosan na domaće kompanije i izrazio zahvalnost vlasniku Bratislavu Milanoviću koji je svoj zarađeni novac u Nemačkoj uložio u svoju zemlju.
Zahvalio se svim privatnicima u Srbiji ističući da oni pomažu opstanku države i pokazuju da ona može da raste i brže se razvija.
Kompanija Milanović inženjering” radi od 2000. godine i firma je stoprocentno u srpskom vlasništvu Zahvaljujući pažljivom praćenju zahtevu klijenata i stečenom poverenju broj zaposlenih , fizički obim proizvodnje i ukupni prihodi višestruko su uvećani u poslednjih nekoliko godina. “Milanović inženjering” trenutno zapošljava oko 420 radnika. Više od 95 posto svojih proizvoda i usluga Milanović inženjering izvozi u zemlje EU, SAD, Rusku Federaciju i afričke zemlje.
Odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od posete predsednika Nikolića Kini, rekao da čeka vest iz Kine i raduje joj se više nego bilo čemu drugom.
“Očekujem sutra ili prekosutra vesti o letu Peking – Beograd, a ta linija je od velikog značaja za Srbiju jer znači desetine hiljada turista više na godišnjem nivou i više njihovih biznismena u našoj zemlji, samim tim i više posla”- pojasnio je Premijer.
Podsetivši da su već Kinezi u Železari Vučić je rekao da treba videti šta se još sa njima može uraditi oko RTB “BOR” . Jer, kako je rekao ne vidi ko bi drugi u svetu mogao to da učini.
” Sa nekoliko američkih komapnija sam razgovarao. Oni moraju da sačekaju mnogo višu cenu bakra, a to je uvek rizik pošto padaju cene u svetu . Mi ne smemo da ostavimo Bor bez posla zato što je nama o tome kako radi “Bor” i Majdanpek zavisi cela Istočna Srbija. Bez tih 6000 ljudi teško da bi mogla da funkcioniše lokalna samouprava i broj kooperanata koji sa njima radi” -naglasio je Vučić.
Na pitanje da prokommentariše poslednja dešavanja na Kosovu, i kamenovanje srpskog autobusa, rekao je da je očigledno da su mu “spremali doček” ali da mu je važno da je ceo svet video šta su oni uradili i uputio izvinjenje Srbima na KiM što nije mogao da im se obrati.
Upitan kakvu je Srbiju nasledio, kakva je po njegovom mišljenju danas i kakvu očekuje u bliskoj budućnosti premijer Vučić je rekao:
“Imali smo malu i praznu kasu, danas imamo malu i punu kasu. Vreme je da imamo veću kasu i polako ali sigurno da je punimo i oni koji dolaze posle nas da imaju i tu veliku kasu prilično popunjenu. Verujem u rast 3,4 i 5 posto u godinama koje su pred nama” .♦