Jeremić: Agresiju i napade projektuje državni vrh

Jeremić: Agresiju i napade projektuje državni vrh

29/03/2017 Off By
Jeremić je ocenio da je uzrok ovog napada izliv zla, prouzrokovan vrednostima koje su se zapatile u ovom društvu

PREDSEDNIČKI kandidat Vuk Jeremić poručio je danas povodom napada na aktivistu „Drugog kruga“ Marka Miljkovića, koji je sinoć pretučen u Beogradu, da su ovom režimu dani odbrojani.
„Danas je u Srbiji dozvoljeno tući one koji se sa vama ne slažu, poslati im batinaše koji ga očigledno nisu ni poznavali, već su dobili adresu gde da dođu i da ga prebiju. To je poruka svim mladim ljudima. Oni će odlučiti kako će postupiti, ali znam kako ću ja: ne odustajem ni posle ovakvih besramnih napada“, poručio je Jeremić u izjavi medijima ispred redakcije Informera.
Jeremić je ocenio da je uzrok ovog napada izliv zla, prouzrokovan vrednostima koje su se zapatile u ovom društvu.
„Iako smo nedeljama dobijali najrazličitije pretnje i ucene, ipak sam se nadao da neće doći do fizičkog obračuna. Međutim, to je izgleda danas, u ovakvoj Srbiji, u Srbiji u kojoj su uspostavljene ovakve vrednosti, nemoguće“, istakao je Jeremić.
Jeremić je naglasio da, kada se nasilje i agresija projektuju sa vrha države i kada režim koristi sve resurse da kroz medije propagira ovakve vrednosti, ne treba da čudi što je neko pretučen ispred svog doma, samo zato što drugačije misli.
„Ako ovoj nesreći ne stanemo na put, možemo se nadati nečem mnogo gorem u budućnosti. Moja poruka, pre svega, Aleksandru Vučiću i svima ostalima koji su deo ovoga što nam se u Srbiji dešava, jeste da nas neće uplašiti i da su mu odbrojani ne samo dani, već i sati na vlasti“, istakao je Jeremić i zahvalio Marku Miljkoviću na hrabrosti i odlučnosti.
Upitan da li su protesti ispred Informera razlog za ovaj napad, Jeremić je istakao da ne vidi nijedan drugi razlog za to, osim njegovog svakodnevnog učešća na protestima „Drugog kruga“ ispred Informera.
Aktivista „Drugog krug“a Marko Miljković, koji je ispred Informera došao sa vidnim povredama lica i podlivima, rekao je da su ga dva nepoznata muškarca sačekala sinoć ispred zgrade i pretukla.

„Ovo ne znači da ću stati, jer Srbija ne sme da stane zbog ovakvih ljudi. Nastavljaću da dolazim ovde i protestujem protiv ovih novina i bljuvotina koje svakodnevno izlaze“, istakao je Miljković.
On je rekao da su ga napala dvojica muškaraca, jedan ćelavi, krupnije građe, od četrdesetak godina, i drugi visoki mladić, koji su ga prethodno čekali satima ispred stana. Objasnio je da su ga pre napada samo nakratko pitali da li se zove Marko, i nakon potvrdnog odgovora počeli da ga tuku sve dok ih nije prekinula komšinica.
Miljković je rekao da je bio na pregledu u Urgentnom centru i razgovarao sa inspektorima, kojima će u toku dana dostaviti izjave svedoka ovog napada.(Press Tim VJ)♦