Demanti: izmišljeni spisak podrške Vučiću

Demanti: izmišljeni spisak podrške Vučiću

28/03/2017 Off By

BEOGRADSKI dnevnik  Politika objavio je listu intelektualaca koji su podržali predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, a neka imena koja su se tamo našla iznenadila su mnoge.

Nakon objavljenog spiska 650 intelektualaca, javilo se više osoba koje su istakle su da se na spisku nisu našle svojom voljom i da ne podržavaju Vučića.

Svjetlana Knežević oštro je demantovala da je njen suprug glumac Mihailo Miša Janketić dao podršku Vučiću naglasivši da je u pitanju laž i izmišljotina. Ona vjeruje da je i podrška od nekoliko stotina intelektualaca vjerovatno izmišljena.

Zafir Hadžimanov napisao je, takođe na Facebooku, da ga je Srpska kraljevska akademija SKANU, čiji je član, stavila na spisak bez ikakve konsultacije.

– To je ružno i nekolegijalno! Ja sam potpisnik Apela 100 i jedan od inicijatora da se Saša Janković kandiduje za predsednika i nikakve druge podrške me ne interesuju – napisao je Hadžimanov i poručio svima da zaokruže broj 1.

Prof. Damjan Martinović napisao je na Facebooku da se njegovo ime našlo na spisku sasvim slučajno zajedno sa kolegama zaposlenim na Univerzitetu i naglasio da ne podržava „ovu najgoru, izdajničku, plaćeničku, lopovsku vlast na čelu da najvećim zlikovcem Vučićem“.

Također,  epidemiolog dr Zoran Radmilović kaže da on nije dao svoj potpis za Vučića već, po svoj prilici, neki njegov imenjak.♦