Otvoreno pismo Inicijative Ne da(vi)mo Beograd RTS

Otvoreno pismo Inicijative Ne da(vi)mo Beograd RTS

24/03/2017 Off By

 

GRAĐANI i građanke Beograda sinoć su gledajući gostovanje “gradonačelnika” Siniše Malog u Beogradskoj hronici, na prvom kanalu javnog servisa – Radio-televizije Srbije, imali prilike da vide još jedan primer sunovrata profesionalnog integriteta i prava na tačno, istinito i blagovremeno informisanje.

Gostujući u ovoj emisiji “gradonačelnik” Beograda imao je priliku da u 10 minuta udarnog termina iznese dobro uvežban tekst o navodnim uspesima i planovima gradske vlasti bez ikakve intervencije ili pitanja voditeljke emisije.

Kao u dobro režiranoj seriji, ili pak plaćenoj predizbornoj reklami mogli su se samo čuti hvalospevi o dosadašnjem radu gradske uprave, bez ijednog kritičkog osvrta ili pitanja koja interesuju građane Beograda.

Podsećamo da već mesecima “gradonačelnik” izbegava novinare i građana, kao i da građani Beograda i Srbije više od 11 meseci od noćnog rušenja u Hercegovačkog ulici u Beogradu traže ostavku Siniše Malog i ostalih “kompletnih idiota” iz vrha gradske vlasti. Takođe, građani zahtevaju odgovore i reakciju tužilaštva i na  optužbe o plagiranom doktoratu, nameštenim privatizacijama i off-shore bankarskom poslovanju.

U ovoj emisiji nije bilo mesta ni za šta od toga kao ni za pitanja o aferi sa sumnjivo stečenim stanovima, niti o prikrivanju sumljivo stečene imovine, optužbama za porodično nasilje  ili o vršenju uticaja na sudske organe i trgovinu uticajem.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poziva uredništvo RTS i novinare i novinarke “Beogradske hronike”, da svoj posao obavljaju profesionalno i u skladu sa najvišim profesionalnim standardima i da se odupru političkim pritiscima. “Beogradska hronika” nije propagandni program. Radio-televizija Srbije je javni servis građana Srbije, a ne partijsko glasilo!♦