Jeremić tuži : Informer je glavno službeno glasilo Aleksandra Vučića

Jeremić tuži : Informer je glavno službeno glasilo Aleksandra Vučića

20/03/2017 Off By
„Odlučio sam da posle mnogo vremena ipak tužim ovaj list za sve laži i besramne neistine koje su o meni ikada napisali. I tužim ga ne
samo u svoje ime, već u ime svih onih koji se dnevno u ovom listu i mnogim drugim listovima koji su pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića provlače kroz blato“, zaključio je Jeremić

PREDSEDNIČKI kandidat Vuk Jeremić najavio je danas da će zbog uvreda i kleveta tužiti dnevni list Informer dok je njegov advokat Vladimir Gajić
najavio da će iz istog razloga biti tužen i Srpski telegraf.
„Informer je danas glavno služeno glasilo režima Aleksandra Vučića i najbolje pokazuje njegovo pravo lice. Taj list seje mržnju i podele, taj list kleveće i blati sve one koji nisu spremni da iskažu potpunu pokornost velikom vođi. Taj list stavlja na stub srama sve one koji imaju hrabrosti da govore o tome kakvo je zaista stanje u Srbiji i tim klevetanjem pokušava da sakrije istinu“, ocenio je Jeremić.
„Ako želite da znate kakvu Srbiju ovaj režim želi – otvorite i pogledajte Informer. Ako želite da znate kakva je kulturna, vrednosnai svaka druga matrica ovog režima, pogledajte Informer“, istakao je Jeremić u izjavi ispred zgrade u kojoj je redakcija lista.
Jeremić je istakao da se ovom režimu mora stati na put i sebi ne smemo dozvoliti još pet godina neistina, laži, mržnje i prostakluka.
„Odlučio sam da posle mnogo vremena ipak tužim ovaj list za sve laži i besramne neistine koje su o meni ikada napisali. I tužim ga ne samo u svoje ime, već u ime svih onih koji se dnevno u ovom listu i mnogim drugim listovima koji su pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića provlače kroz blato“, zaključio je Jeremić.
Advokat Vladimir Gajić je izjavio da je Jeremić odlučio da tuži Informer posle šest meseci kontinuirane i permanentne kampanje i bestijalnih laži zbog povrede ugleda časti i dostojanstva. Gajić je najavio i tužbu protiv Srpskog telegrafa.
“Mi smo samo mali deo od svega onoga što se u Informeru govori u proteklih šest meseci protiv Vuk Jeremića izvukli i te naslovne strane će biti predmet tužbe ’Vuk nosi kofere keša’, ’Kupuje poslanike u skupštini’, ’Traži keš od Soroša’, ’Vuk Jeremić dao 300.000 evra Raduloviću i Jankoviću’, Vuk Jeremić kupio Obradovića i Ilića’, ’Jeremić umešan u ubistvo gardista’, ’Jeremić tražio da se zatrpa Topčider’, ’Jeremić krije da su gardiste ubili NATO lovci na haške glave’, ’Jeremić radi za islamiste Katare koji finansiraju njegovu kandidaturu za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija,  ’Finansira ga ISIS’, ’Šuruje sa zločincima’, Pljačka budžet grada Šapca!, Gajić je naglasio da se ovde ne radi o slobodi štampe, radi se o nečemu antipod slobode štampe. “Svaki građanin, pa i Vuk Jeremić ima pravo da traži zaštitu od ovakve štampe, od jednog ako mogu kulturnog modela nametnut preko štampe, kao sto je Informer, Srpski telegraf ili neki televizijski mediji koji imaju nacionalnu frekvenciju. Mi smatramo da nisu problem ni Vučićević, ni urednih Srpskog telegrafa,
niti Željko Mitrović, vlasnik Pinka, problem je u onom čoveku koji je pravi glavni urednik. Svi oni mogu da se nazovi po imenu premijera, a to je Aleksandar Vučić“, zaključio je Gajić.(Prss Tim VJ)