DJB: RTS nastavlja da falsifikuje klipove Saše Radulovića!

DJB: RTS nastavlja da falsifikuje klipove Saše Radulovića!

17/03/2017 Off By
 Dosta je bilo podseća Uredništvo RTS da je Saša Radulović proglašeni predsednički kandidat, da je iza njega, kao i iza svih ostalih proglašenih kandidata, svojim potpisima stalo više od 10.000 punoletnih građana Srbije

UREDNIŠTVO RTS i dalje ne sme da pusti izjavu Saše Radulovića da je, dok je bio ministar privrede, uhvatio Aleksandra Vučića u krađi.
Posle protesta Izbornog štaba Dosta je bilo, cenzura i grubo falsifikovanje materijala koji im šaljemo, nastavlja se. RTS je danas, umesto da pusti materijal koji smo poslali tako da ne mogu da ga iseku, odlučio da “prepriča svojim rečima” 18 sekundi priloga! I ne samo to, uredništvo RTS nema odgovor na naše pitanje ko im uređuje informativni program i ko je odlučio da se naš prilog cenzuriše i obesmisli. Uredništvo “zaista ne zna” šta se i zašto u predizbornom bloku emituje.
Dosta je bilo podseća Uredništvo RTS da je Saša Radulović proglašeni predsednički kandidat, da je iza njega, kao i iza svih ostalih proglašenih kandidata, svojim potpisima stalo više od 10.000 punoletnih građana Srbije. Pitamo ih, sa kojim pravom se bahato i ignorantski odnose prema tim ljudima? Sa kojim pravom građanima Srbije koji nisu potpisali ni za koga uskraćuju da čuju izjave jednog legitimnog predsedničkog kandidata?
Radio televizija Srbije ovakvim ponašanjem, nažalost, neodoljivo podseća na devedesete, vreme u kojem je – kao i sada – državna televizija bila u funkciji samo jednog predsedničkog kandidata. Tužna je činjenica da je prošlo toliko vremena, da Budihne, Milanovići i ostali nisu više glavni u RTS, ali da je podanički duh “jednom vođi” o(p)stao.
Umesto da pokaže građanima da se ne boji vođe, da je u stanju da organizuje i vodi duel uživo Aleksandra Vučića sa nekim od najjačih protivkandidata, RTS se bavi prizemnom cenzurom i falsifikovanjem priloga predsednikog kandidata koji im nije po volji.
Dosta je bilo zalaže se za slobodne i odgovorne medije, što RTS u ovom trenutku nažalost nije. Zbog kršenja pravila predstavljanja uložili smo prigovor REM – u.(Press DJB)