Sarajevo: Bakir Izetbegović (ponovo) tuži Srbiju!

Sarajevo: Bakir Izetbegović (ponovo) tuži Srbiju!

17/03/2017 Off By

 

Sudovi rade sporo i temeljno, a odgovor na zahtev za reviziju presude u slučaju BiH protiv Srbije stigao je vrlo brzo. Zato je brzinom odgovora koji je stigao iz Međunarodnog suda negativno iznenađen. Nema, kaže, tog patriote, Bošnjaka, koji ne bi pokušavao koliko god može istrajati u borbi za istinu

BAKIR Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH, , istakao je da je moguća nova tužba BiH protiv Srbije za genocid, i da “sve dok postoji sud, nanovo se može pokrenuti proces u odnosu na ono što se dešavalo”.

On je, gostujući na sarajevskoj Televiziji Hajat, istakao da je znao da će nakon podnošenja zahteva uslediti kriza, ali od istine ne može odustati.

Sudovi rade sporo i temeljno, a odgovor na zahtev za reviziju presude u slučaju BiH protiv Srbije stigao je vrlo brzo. Zato je brzinom odgovora koji je stigao iz Međunarodnog suda negativno iznenađen. Nema, kaže, tog patriote, Bošnjaka, koji ne bi pokušavao koliko god može istrajati u borbi za istinu.
On je istakao da sve dok postoji sud, nanovo se može pokrenuti proces u odnosu na ono što se dešavalo. Komentišući obraćanja Aleksandra Vučića, u kojima on potencira rad na miru i stabilnosti, Izetbegović kaže da je od njega očekivao više.

Nije, kaže, dovoljno samo govoriti, potrebno je i nešto konkretno uraditi.

-Ako ćemo govoriti o miru i stabilnosti, onda bi trebalo (Milorada) Dodika zaustaviti kad krene u nemir i nestabilnost”, smatra Izetbegović.

Dodaje da Vučić, ipak, u ovakvoj situaciji djeluje na dobar način na smirivanje tenzija.