Jeremić: Pogubna spoljna politika Vučićeve vlade

Jeremić: Pogubna spoljna politika Vučićeve vlade

15/03/2017 Off By
Jeremić je premijera Srbije Aleksandra Vučića upitao zašto je to tako i da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi na samo puko predavanje  nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka. Jeremić je naglasio da je nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila Vučiča i za 1,16 odsto ekonomskog r

“SPOLJNA politika Srbije se danas svodi na sramnu trgovinu u kojoj naši vlastodršci od Zapada dobijaju podršku za sprovođenje represije nad sopstvenim narodom, a zauzvrat daju nacionalne, državne i ekonomske resurse, pre svega na Kosovu i Metohiji”, izjavio je danas u Prijepolju predsednički kandidat Vuk Jeremić.
„Juče je naš premijer imao sastanak sa kancelarkom Merkel, to je sudeći po njihovim osmesima i zagrljajima bio jako dobar sastanak, ali na tom sastanku naš premijer nije otvorio pitanje otimačine srpske imovine na Kosovu od strane ilegalnih prištinskih institucija. O tome je mogao da razgovara, a izabrao je da ne razgovara“, istakao je Jeremić. Jeremić je premijera Srbije Aleksandra Vučića upitao zašto je to tako i da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi na samo puko predavanje nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka.
Jeremić je naglasio da je nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila Vučiča i za 1,16 odsto ekonomskog rasta. „Godišnji rast BDP-a od 1,16 odsto koji je pomenula kancelarka Merkel nije ista cifra koju pominje premijer Vučić, a on je nije ispravio. Ne znam ko govoriti istinu“, pitao je Jeremić.

Vuk Jeremić je zaključio da se spoljna politika Srbije vodi na najblaženrečeno nestručan, a vrlo verovatno poguban način.(Press Timas VJ)