Vučić bezbedan u Sarajevu!

Vučić bezbedan u Sarajevu!

14/03/2017 Off By

 

Direktor SIPA-e Perica Stanić, povodom glasina i izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je za Vučića ova poseta rizična, izjavio da ova agencija preduzima sve mere iz njene nadležnosti u vezi sa sigurnosnim aspektom samita u Sarajevu

-ZNAM da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah i bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod siguran sam da mi niko od običnog naroda ne bi ništa dobacio, izjavio je Aleksandar Vučić pred svoje sutrašnje posete Sarajevu.

Ponovio je kako se oseća apsolutno sigurno i da ga ne zanimaju priče o napadu.

Vučić će u četvrtak u Sarajevu učestvovati na sastanku premijera zemalja zapadnog Balkana.

Direktor SIPA-e Perica Stanić, povodom glasina i izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je za Vučića ova poseta rizična, izjavio da ova agencija preduzima sve mere iz njene nadležnosti u vezi sa sigurnosnim aspektom samita u Sarajevu.

-Državna agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine ne raspolaže operativnim saznanjima o eventualnoj ugroženosti srpskog premijera Aleksandra Vučića da učestvuje na samitu premijera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu, izjavio je za TV N1 Perica Stanić.

Direktor SIPA-e rekao  je da ova agencija preduzima sve mere iz njene nadležnosti u vezi sa sigurnosnim aspektom samita u Sarajevu.

Inače Ivica Dačić je za RTS rekao da je svaki odlazak u rizična područja veliki izazov, ali to “neće sprečiti” Vučića da učestvuje na skupu premijera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu.(Agencije)