Budva: Ubijen Branislav Šaranović  zbog organizacije ubistva Nikole Bojovića

Budva: Ubijen Branislav Šaranović zbog organizacije ubistva Nikole Bojovića

12/03/2017 Off By

 

Pomenimo da je Slobodan Šaranović optužen da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, da bi se osvetio njegovom bratu Luki Bojoviću koji, kako se tvrdi, stoji iza ubistva Šaranovićevog brata Branislava

DANILOVGRAĐANIN Slobodan Šaranović (79) ubijen je sinoć, 18. marta oko 22 sata na kućnom pragu u budvanskom naselju Dubovica, a budvanska policija još nije uspjela da identifikuje osumnjičene za ovaj zločin.

Istražitelji veruju da je na Šaranovića pucano iz automatske puške na samo nekoliko metara razdaljine od ulaza zgrade u kojoj je živio, piše podgorički dnevnik Pobjeda.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, ubice su na Šaranovića iz automobila u pokretu ispalile više hitaca. Šaranović je preminuo na licu mesta.

Prema prvim nalazima istrage, na Šaranovića je pucano iz dva različita vatrena oružja i na licu mesta je pronađeno više čaura različitog kalibra, što navodi na zaključak da je ubistvo brižljivo planirano.

Pomenimo da je Slobodan Šaranović optužen da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, da bi se osvetio njegovom bratu Luki Bojoviću koji, kako se tvrdi, stoji iza ubistva Šaranovićevog brata Branislava.

Viši sud u Podgorici ukinuo mu je pritvor u decembru.

U Spužu je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je sa Danilovgrađaninom Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Nikole Bojovića.

Branislav Šaranović je ubijen u Beogradu u oktobru 2009. a Nikola Bojović krajem aprila 2013.

Branislav je bio vlasnik kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu i njegovo ubistvo je do dan danas ostalo nerasvijetljeno.

Kako su tada pisali beogradski mediji, ubice su napravile zasedu i čekale da se Šaranović u svom BMW-u, crnogorskih registarskih tablica, približi zgradi u kojoj je živio.

Slobodan je krajem prošle godine prijavio tužilaštvu i policiji da je njemu nepoznati mladić planirao da ga ubije, ali je u posljednjem momentu odustao od te namere. Šaranović je tada, kako su mediji objavili, inspektorima budvanske policije ispričao da mu je na ulici prišao mladić i uperio pištolj u njega i rekao kako ima zadatak da ga ubije, ali da je odustao od toga.

Uprkos tome što su ga mediji dovodili u vezu sa brojnim mafijaškim poslovima, Slobodan Šaranović je osporavao sve medijske navode

On se odmah nakon ubistva svog brata obratio medijima, objavljujući nagradu od milion evra onom ko mu da informaciju o nalogodavcu likvidacije.

“Neću krvnu osvetu! Neću ubice, već nalogodavce smrti moga brata Branislava. Ogorčen sam na istragu koja tapka u mestu i zato nudim novčanu nagradu za informaciju o organizatorima”, rekao je on tada.

Srbija je više puta tražila izručenje Šaranovića i Koljenšića, ali taj zahtjev Crna Gora nije ispunila jer je Viši sud procijenio da nema uslova, zbog organizovanja ubistva u Crnoj Gori.

Miloš Vojnović, kome se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi da je pripadnik kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvima Nikole Bojovića, ali i Miloša Vidakovića, optužio je pre nekoliko dana Slobodana Šaranovića da je naručio likvidaciju rođenog brata Luke Bojovića jer ga je smatrao krivim za ubistvo njegovog brata Branislava.

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ubistva

Iz Uprave crnogorske policije sinoć je saopšteno da službenici Centra bezbednosti Budva sa službenicima Sektora kriminalističke policije i u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva Šaranovića.