Dveri: Vučić štiti Malog jer je umešan u sumnjive poslove?

Dveri: Vučić štiti Malog jer je umešan u sumnjive poslove?

09/03/2017 Off By
Izveštaj Agencije pokazuje da su Aleksandar Vučić i njegovi saradnici razvili pljačkaški sistem u kojem se prikriva imovina, kupuju luksuzni stanovi i automobili, pere novac

SINIŠA MALI ne sme da provede nijedan jedini dan više kao gradonačelnik Beograda, nakon objavljivanja izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije koji je otkriva skandalozne finansijske malverzacije u koje je Mali umešan, pranje novca preko of šor firmi, da poseduje na volšeban način stečenih 29 nekretnina, kao i da se sve vreme dok je na funkciji njegova imovina i prihodi (i to iznosi oročene devizne štednje) uvećavaju iako je naveo da prihode ostvaruje samo iz radnog odnosa kao gradonačelnik i kao član nekih odbora. Podaci iz izveštaja pokazuju da je Mali umešan u više krivičnih dela, navodi Pokret Dveri:

„Izveštaj Agencije pokazuje da su Aleksandar Vučić i njegovi saradnici razvili pljačkaški sistem u kojem se prikriva imovina, kupuju luksuzni stanovi i automobili, pere novac.
Vučić snosi punu odgovornost za sve zloupotrebe, malverzacije i nezakonito bogaćenje aktuelnog gradonačelnika Beograda Siniše Malog, a činjenica da ga uporno i odlučno štiti jasan je pokazatelj da je i on umešan u te sumnjive poslove i nezakonite radnje.
Agencija je izveštaj dostavila Tužilaštvu početkom avgusta prošle godine i neverovatno je da sedam meseci kasnije, Tužilaštvo još ćuti.
Nedavno je bivša supruga gradonačelnika obelodanila i da joj je Mali rekao da je on organizovao rušenje objekata u Savamali pod fantomkama.
Sam Siniša Mali je u toku brakorazvodne parnice naveo da školovanje njegove dece košta 60.000 evra godišnje i da to plaćaju njegovi anonimni prijatelji. Ovo je školski primer korupcije. Mediji su otkrili i da je dadilja gradonačelnikove dece bez konkursa dobila posao u gradskom javnom preduzeću „Gradska čistoća“ mesec dana pre nego što je svedočila na sudu u njegovu korist, posle čega je on dobio starateljstvo nad troje dece.
Sve ovo ostaje bez odogovora Tužilaštva, a Vučić, kome su usta puna borbe protiv kriminala i korupcije ,bahato poručuje da će Malog da smeni kada on bude mislio da treba.
Vučićev mafijaški režim uzurpirao je državne institucije, suspenedovao pravnu državu, zloupotrebio moć, obespravio građane. Srbija je danas ugrožena na svim nivoima.
Pozivamo građane da se na predstojećim izborima suprotstave ovom kriminalnom režimu, da glasaju za promene koje nude Dveri i naš predsednički kandidat Boško Obradović, za pravnu i uređenu državu, jake institucije, zaštićene građane, za budućnost naše dece i Srbije.(Press Dveri)