LSV: Ne pristajemo da budemo građani drugog reda

LSV: Ne pristajemo da budemo građani drugog reda

04/03/2017 Off By

 

U Vojvodini nije izgrađen niti jedan metar puta. Lokalni naprednjaci su u Zrenjaninu obećavali obilaznicu oko grada, šnel štrase Zrenjanin – Beograd, put Zrenjanin – Novi Sad je potpuno ruiniran. Sve je ostalo na obećanjima, ništa od toga nije ni započeto, a kamoli urađen

GRAĐANI Vojvodine i Zrenjaninina nisu građani drugog reda. Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poručuje da ne pristaje na politiku naprednjačke vlasti u kojoj se građani AP Vojvodine tretiraju kao da nisu ravnopravni sa građanima u ostatku Srbije, kaže Branislav Knežević potpredsednik Gradskog odbora LSV Zrenjanina:

U Srbiji se grade putevi, premijer se hvali svakim izgrađenim kilometarom, u Srbiji je urađeno 138 kilometara autoputa, dok je u planu još 150 kilometara, povezuju se manja mesta, planiraju se kvalitetnija spajanja sa susednim državama, i u sve to se ulaže ogroman novac. Međutim, grad Zrenjanin i Autonomna pokrajina Vojvodina očigledno nisu ni na mapi naprednjačke vlasti.

U Vojvodini nije izgrađen niti jedan metar puta.

Lokalni naprednjaci su u Zrenjaninu obećavali obilaznicu oko grada, šnel štrase Zrenjanin – Beograd, put Zrenjanin – Novi Sad je potpuno ruiniran. Sve je ostalo na obećanjima, ništa od toga nije ni započeto, a kamoli urađeno.

Da li to znači da su građani Zrenjanina i Vojvodine manje važni? Ili možda znači da imamo najlošiju od svih loših lokalnih vlada? Ili se deo odgovora krije u nesposobnosti i manjku integriteta pokrajinske vlasti?

Podsećamo premijera i sve druge predstavnike Vlade da postojimo i mi ovde u Zrenjaninu, da plaćamo državi porez redovno, čak spadamo u najredovnije platiše, da i nama trebaju iste usluge kao i građanima u drugim delovima Srbije.

I mi želimo put kojim ćemo moći bezbednije i lakše da stignemo do drugog grada, na posao, kod lekara, na studije, da ne trpimo gužve u saobraćaju i prolazak teških kamiona pored naših domova.

LSV zahteva da vladajuća većina u Zrenjaninu objavi šta se dešava sa obilaznicom, šta se dešava sa šnel štrase prema Beogradu, kao i šta je sa putom Zrenjanin-Novi Sad.

Imamo pravo da znamo.

Želimo da čujemo čime su se to predstavnici vlasti bavili sve ove godine, jer je očigledno da interesima građana i kvalitetom života svojih sugrađana sigurno nisu”.