Mogerinijeva doputovala u Skoplje

Mogerinijeva doputovala u Skoplje

02/03/2017 Off By

VISOKA predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federika Mogerini doputovala je u Makedoniju gde se najprije susrela s predstavnicima lokalnih nevladinih organizacija, a potom i s čelnicima parlamentarnih stranaka.

S Mogerinijevom  u ime VMRO-DPMNE sreli su se predsednik  Nikola Gruevski, i visoki funkcioneri partije Nikola Popovski, Aleksandar Nikolovski i Nikola Todorov. Delegaciju  SDSM-a činili su predsednik Zoran Zaev i funkcioneri Radmila Šećerinska, Oliver Spasovski i Damjan Mančevski. DUI su predstavljali predsednik te stranke Ali Ahmeti zajedno s Artanom Grubijem, DPA čelnik stanke Menduh Tači, dok su ispred BESA bili predsednik Bilal Kasami, Afrim Gaši  i Fadil Zendeli.

Visoka predstavnica EU-a za spoljnu i bezbednosnu politiku sastala se popodne i s makedonskom predsednikom Đorgeom Ivanovim u trenutku možda najdublje političke krize u posljednjih nekoliko godina u toj zemlji, a nakon što je šef države odbio da dodeli mandat za sastav nove vlade lideru SDSM-a Zoranu Zaevu. ♦