Bivši muftija Muamer Zukorlić kritikuje Sulejmana Ugjanina

Bivši muftija Muamer Zukorlić kritikuje Sulejmana Ugjanina

25/02/2017 Off By
Kada je u Vladi, onda je Srbija najbolja zemlja, prava Bošnjaka su na najvišem nivou i tada je on najveći srpski patriota

 

BOŠNJACI ni na koji način ne treba da se mešaju u srpsko-albanski konflikt, ocenio je poslanik BDZ Muamer Zukorlić povodom čestitanja Sulejmana Ugljanina Hašimu Tačiju Dan državnosti.

Zukorlić ocenjuje da takvo miješanje Bošnjaka može biti samo na njihovu štetu, i ističe da će nekoj od bošnjačkih zajednica “gotovo sigurno napraviti problem”.

Iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća, čiji je predsednik Ugljanin, jučer je saopšteno da je lider SDA prilikom nedavnog boravka u Prištini čestitao Tačiju “na dobrim rezultatima u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom”.

Zukorlić ovaj Ugljaninov gest vidi kao uobičajeno ponašanje lidera SDA, koje zavisi od toga da li je u vlasti ili – van nje:

“Kada je u vladi, onda je Srbija najbolja zemlja, prava Bošnjaka su na najvišem nivou i tada je on najveći srpski patriota. Kada nije u vladi, onda radi sve ono što je suprotno od toga, govoriće da je Srbija faštistička tvorevina, uključujući i ovo sada”, kazao je Zukorlić.

S obzirom na to da Bošnjaci žive na području Srbije, BiH, i Crne Gore, Zukorlić kaže da bi politički predstavnici Bošnjaka najpre trebalo da vode računa o bošnjačkim pitanjima i interesima.(Agencije)