LSV pozvala Jankovića i Jeremića na sastanak

LSV pozvala Jankovića i Jeremića na sastanak

24/02/2017 Off By

Pitanja lSV za predsedničkog kandidata Demokratske opozicije
1. Da li prihvatate inicijativu LSV da se što pre izmeni Zakon o poljoprivrednom zemljištu i onemogući prodaja zemlje strancima?
2. Da li bi Srbija trebalo, po Ustavu, da bude definisana kao regionalizovana država ravnopravnih građanki i građana bez obzira na njihovu nacionalnu, religijsku i svaku drugu pripadnost ili kao centralistička država srpskog naroda?
3. Kakav je Vaš stav o pitanju autonomije Vojvodine?
4. Podržavate li Briselski dijalog Vladinih delegacija Srbije i Kosova koji bi se okončao normalizacijom odnosa i obavezujućim pravnim aktima kojima bi se legitimisalo faktičko stanje?
5. Prihvatate li međunarodno priznate granice i integritet Bosne i Hercegovine?
6. Prihvatate li naš stav da se Republika Srbija mora suočiti sa prošlošću, zločinima počinjenim tokom dvedesetih godina prošlog veka u njeno ime nad drugim narodima, kao i svom bedom, nesrećom i nasiljem tadašnje vlasti nad svojim građankama i građanima?
7. Koji je Vaš stav o evropskim i evroatlantskim integracijama (EU i NATO)?
8. Da li ste saglasni sa tim da Srbija mora da uskladi svoju spoljnu i bezbednosnu politiku sa EU?
9. Da li ste saglasni da bi u novom Ustavu trebalo izmeniti član kojim je definisano da ‘Svako ima pravo da odluči o rađanju deteta’ tako da taj stav glasi kao u Porodičnom zakonu Republike Srbije u kome piše da ‘Žena ima pravo da odluči o rađanju deteta’?

LIGA socijaldemokrata Vojvodine uputila je danas pozive predsedničkim kandidatima demokratske opozicije Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću na sastanak o budućnosti Republike Srbije.

“Budući da ste najavili svoju kandidaturu na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije, pozivam Vas da budete gost Lige socijaldemokrata Vojvodine kako bismo razgovarali o budućnosti naše zemlje. Sastanak bismo organizovali tokom iduće nedelje, u periodu između  27. februara i 3. marta u terminu koji Vam odgovara”, navedeno je u pozivu koji je potpisao predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Predsedničkim kandidatima je dostavljen okvirni spisak tema za razgovor koji je na sednici 22. februara utvrdio Glavni odbor LSV, a Jeremić i Janković su zamoljeni da svoj dolazak potvrde do utorka 28. februara.(Press LSV)