Kadri Veselji: Kosovo u UN uz pomoć Trampa!

Kadri Veselji: Kosovo u UN uz pomoć Trampa!

23/02/2017 Off By
Predsednik Skupštine Kosova  izjavio je portalu Ekonomiaonline.com da je kao ličnost ali i kao deo naroda Kosova ponosan zbog prijema kod američkog predsednika kao predstavnik “najameričkije orijentisanog naroda”

 

PREDSEDNIK Skupštine Kosova Kadri Veselji ocijenio je da će Kosovo postati punopravna članica UN tokom mandata Donalda Trampa na funkciji predsjednika SAD.

Veselji je za portal Ekonomiaonline.com izjavio da će Kosovo biti primljeno u UN “upravo zbog podrške SAD i Donalda Trampa”.

-Kosovo kao nezavisna i suverena država i narod Kosova imaće snažnu podršku SAD, koje vodi Tramp kao predsednik. To se u posljednje vreme potvrđuje svakim danom. Siguran sam da će uz takvu podršku, Kosovo tokom Trampovog mandata biti primljeno u UN”, rekao je Veselji.

On je dodao i da je od Trampa dobio jasnu poruku da će “narod Kosova imati podršku SAD i administracije u Vašingtonu”.

Govoreći o odnosima koji su prethodni američki predsednici imali prema Kosovu, Veselji je podsetio da je tokom mandata Džordža Buša Starijeg (1989-1993) počela podrška SAD Kosovu.

“Od tog vremena, Kosovo je postalo slobodno s (Bilom) Klintonom a s predsednikom (Džordžom) Bušom mlađim proglašena je nezavisnost. U vreme Obame događa se državotvornost Kosova, da bi, siguran sam, sada došlo do finalizacije naše države, premom u UN, upravo zbog podrške Trampa”, rekao je Veselji.

On je dodao da je kao ličnost ali i kao deo naroda Kosova ponosan zbog prijema kod američkog predsednika kao predstavnik “najameričkije orijentisanog naroda”.

Predsednik Skupštine Kosova objavio je na Fejsbuku sliku susreta s Donaldom Trampom, uz komentar da je prvi lider iz regiona koji je imao susret s novoizabranim američkim predsednikom.(Agencije)