Crnogorski premijer tvrdi: Tajne službe NATO znale da se priprema državni udar!

Crnogorski premijer tvrdi: Tajne službe NATO znale da se priprema državni udar!

18/02/2017 Off By
Upitan da li se plaši ukrajinskog scenarija, lokalni protesti protiv prozapadne vlasti mogli bi prerasti u veće sukobe uz pomoć Rusije, Marković je rekao da je to način na koji Rusija destabilizuje države

 

CRNOGORSKI premijer Duško Marković rekao je da su tajne službe pojedinih članica NATO-a potvrdile informaciju da je na dan izbora u Crnoj Gori pripreman državni udar, i da su ga organizovala dva pripadnika ruske vojne tajne službe.

-Čovek je došao u našu tajnu službu i otkrio čitav scenario. Rekao nam je da ga dvojica Rusa podržavaju. Kasnije se ispostavilo da su (Eduard Širokov i Vladimir Popov) pripadnici vojno-obavještajne službe Rusije. Tužilaštvo je pokrenulo istragu kako bi potvrdilo ove navode“, rekao je Marković američkom “Tajmu“.

Prema njegovim rečima, tajne službe država članica NATO-a su takođe potvrdile tu informaciju, pomogle su im da slože sve kockice, jer su sve te operacije uključivale umešanost treće strane.

„Korišteni su serveri kako bi se zaštitila komunikacija i oni su zaplenjeni“, dodao je Marković.

On tvrdi da je jedina informacija dobijena od Rusije potvrda da su Širokov i Popov ruski državljani. On je rekao da se Rusija umešala u izborni proces, da je vidljivo podržavala određene partije koje se protive NATO-u, i da je mnogo novca „upumpano“ nelegalno.

„Ruski zvaničnici su nam otvoreno pretili. Njihove službe su bile u kontaktu s političarima, SPC, NVO i nekim medijima“, rekao je Marković.

Upitan da li se plaši ukrajinskog scenarija, lokalni protesti protiv prozapadne vlasti mogli bi prerasti u veće sukobe uz pomoć Rusije, Marković je rekao da je to način na koji Rusija destabilizuje države.

On je ipak mišljenja da Rusija „ne može opet izvesti akcije kakve je izvela u Ukrajini i da Zapadni Balkan ne bi mogao da bude plodno tle za takve napade“.