Saopštenje MUP-a:  sutra između 8 i 10 časova uništavanje bombe na gradilištu „Beograda na vodi“

Saopštenje MUP-a: sutra između 8 i 10 časova uništavanje bombe na gradilištu „Beograda na vodi“

04/02/2017 Off By

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, sutra, 5. februara, u perodu od 8 do 10 časova, uništiće avio bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata, koja je prilikom izvođenja zamljanih radova pronađena na gradilištu „Beograda na vodi“.
Stanje u kome je bomba pronađena onemogućava njeno uklanjanje i transport ili bilo kakvo pomeranje, te je stoga nemoguće obaviti njeno uništavanje na drugom mestu.
Prilikom uklanjanja bombe, težine 250 kilograma biće preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu pronalaska biće posut pesak koji će prigušiti eksploziju.
Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici, da ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, da spuste roletne na prozorima, da se udalje od prozora i da pomere svoja vozila u toku današnjeg dana do 22 sata.
U suprotonom, automobili će biti premešteni na parking kod Sava Centra.
Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara.
Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je čitav set bezbednosnih mera u cilju zaštite sigurnosti i bezbednosti građana.
Za više informacija građani se mogu obratiti na broj telefona 1985.(Press MUP-a)