Šešelj upozorio na mogućnost oružanih napada na severu Kosova i Metohije!

Šešelj upozorio na mogućnost oružanih napada na severu Kosova i Metohije!

02/02/2017 Off By

Naveo je da dva paketa briselskih sporazuma nisu doneli ništa dobro Srbima, već isključivo Albancima, i da srpski državni vrh slabi poziciju Srba sa Kosmeta čineći ustupke Albancima



PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj obavestio je javnost na današnjoj konferenciji za medije da preti opasnost da Albanci narednih dana naoružani upadnu u četiri severne kosovskometohijske opštine u kojima živi pretežno srpsko stanovništvo.

Šešelj je istakao da je ovu informaciju dobio sa Kosova i Metohije i objasnio da Albanci planiraju da izvrše napad ili u vreme dolaska Stoltenberga, ili neposredno nakon njegovog odlaska.

Lider radikala je istakao da je poslednja runda pregovora između predstavnika Republike Srbije i predstavnika samoproglašene Republike Kosovo propala. On je naveo da dva paketa briselskih sporazuma nisu doneli ništa dobro Srbima, već isključivo Albancima, i da srpski državni vrh slabi poziciju Srba sa Kosmeta čineći ustupke Albancima. Šešelj je upozorio da Srbi moraju biti spremni na iznenadni oružani napad i da Republika Srbija mora učiniti sve što je u njenoj moći da ih zaštiti. On je ponovio da Srbi nisu oni koji provociraju sukob i koji žele incidente, ali da država ne sme dopustiti da neko napadne naš narod na Kosovu i Metohiji.