Dodika bojkotuju i  ambasadori EU

Dodika bojkotuju i ambasadori EU

02/02/2017 Off By

 

Dragan Čavić, bivši predsednik RS i lider NDP kaže: “Dodik zbog toga ne može da predstavlja Srpsku u punom kapacitetu, niti može da računa na sastanke sa ambasadorima iz zemalja EU


AMBASADORI zemalja Evropske unije u BiH, pre desetak dana, na neformalnom sastanku u Sarajevu, odlučili su da svi do jednog više ne kontaktiraju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Na taj način, praktično, Evropska unija je već uvela neki vid sankcija predsedniku Srpske. Dragan Čavić, bivši predsednik RS i lider NDP kaže: “Dodik zbog toga ne može da predstavlja Srpsku u punom kapacitetu, niti može da računa na sastanke sa ambasadorima iz zemalja EU. Ta neformalna odluka evropskih ambasadora u BiH, da nemaju kontakte sa Dodikom, jedna je vrsta izolacije.

Dodaje da zbog toga RS trpi veliku štetu: “Sankcije, međutim, nisu primerene suverenoj državi i sankcije Dodiku su samo još jedna potvrda da BiH nema suverenitet”, ističe Čavić.

Prema njegovim rečima, svi u Srpskoj koji žive u zabludi da nije realno da EU uvede sankcije Dodiku, moraće malo da mućnu glavom.

“Moj je utisak da EU očekuje zaokret u politici Milorada Dodika. Ako se to ne desi, realno je da potegnu za sankcijama i zvanično”, ističe Dragan Čavić.(Agencije)