„Ne da(vi)mo Beograd“ poziva na bojkot Informera

„Ne da(vi)mo Beograd“ poziva na bojkot Informera

02/02/2017 Off By

 

 Podsećamo na to da je i Inicijativa „ Ne da(vi)mo Beograd“ jedna od mnogih strana koje su zbog iznošenja neistina tužile ovaj tabloid i pitamo se da li će pravosudni sistem u rešavanju tih sporova biti jednako efikasan kao u tužbama koje protiv medija podnose državni funkcioneri, koji su pri tom dužni da trpe kritike javnosti


INICIJATIVA „Ne da(vi)mo Beograd“ poziva građane Srbije na bojkot dnevnog lista Informer zbog svakodnevnog drastičnog kršenja etičkih i profesionalnih normi, konstantnog vođenja hajki, odnosno orkestriranih kampanja protiv javnih ličnosti, kritičara vlasti, vređanja, nipodaštavanja i upotrebe skarednog, necivilizovanog jezika.

Pozivamo javne ličnosti, stručnjake, predstavnike javnog i civilnog sektora, novinare i medijske delatnike, predstavnike političkih stranaka i građane da se solidarišu sa ljudima kojima ovo propagandno oružje vlasti svakodnevno uništava živote i crta mete na čelu ukoliko se usude da se kritički osvrnu na rad vlasti ili postavljaju neugodna pitanja.

Takođe, pozivamo kompanije koje drže do svog ugleda i koncepta društvene odgovornosti da prestanu da se reklamiraju u ovom listu i da na taj način podržavaju ovaj list u rušenju svih društvenih i civilizacijskih normi i vrednosti.

Podsećamo da su brojni novinari, glumci, aktivisti, televizijski voditelji, kao i Zaštitnik građana i Poverenik za informacije od javnog značaja, potom predstavnici udruženja i mnogi drugi građani na sramotan način optuživani za izdaju, rušenje države, plaćeništvo, nasilništvo i za razna druga krivična dela, samo zbog toga što ne žele da ćute i okreću glavu kad ljudi bliski vlasti krše zakone i profitiraju nauštrb javnog interesa.

Pozivamo na bojkot lista koji pod lažnom etiketom medija na svojim naslovnicama mesecima licitira datumom početka trećeg svetskog rata, širi versku, rasnu i nacionalnu mržnju, huška na nove balkanske ratove i sve vrste sukoba na etničkoj ili drugoj osnovi.

Podsećamo na to da je i Inicijativa „ Ne da(vi)mo Beograd“ jedna od mnogih strana koje su zbog iznošenja neistina tužile ovaj tabloid i pitamo se da li će pravosudni sistem u rešavanju tih sporova biti jednako efikasan kao u tužbama koje protiv medija podnose državni funkcioneri, koji su pri tom dužni da trpe kritike javnosti.

Podsećamo i na to da je na bojkot ovog lista u martu prošle godine pozvalo i Nezavisno udruženje novinara Srbije, a pridružila mu se i Asocijacija onlajn medija.

Pridružujemo se apelu na sve one koji žele da žive u pristojnom društvu i državi, u kojoj će kritika biti zasnovana na argumentima, a ne na uvredama i primitivizmu, da takav svoj stav pokažu i odnosom prema tabloidu Informer i drugim medijima koji zagađuju javnu scenu i urušavaju ugled novinarske profesije.(Press Ne da(vi)mo Beograd)