DJB: Dosta je 9 minuta nakon 9 meseci na RTS-u

DJB: Dosta je 9 minuta nakon 9 meseci na RTS-u

02/02/2017 Off By

U sramnoj predstavi na RTS-u radikal je govorio preko 15 minuta, a portparol SNS-a u liku voditeljke čitavih 13 – od toga 5 minuta u nastojanju da prekine govornika. Tri lidera opozicije govorili su značajno manje, približno po 9 minuta


 

BILI SMO u pravu – RTS je prihvatio zahtev predsednika Vlade i pokušao da organizuje okršaj opozicije u sramnoj emisiji “Upitnik”. Šešelj, koji nije smeo da dođe u emisiju i suoči se sa liderima opozicije, poslao je svog predstavnika Šarovića i pokušao da napadne ne vlast, već opoziciju. Kada ovaj jeftin pokušaj nije uspeo i pošto su se radikali definitivno raskrinkali kao lažna opozicija, štafetu je preuzela – voditeljka. Prekidanja sagovornika, proglašenje pauze u stilu Maje Gojković kad god je važna rasprava, i pitanja koja kao da su preuzeta od botovskih divizija SNS-a – na to se sveo sinoćni Upitnik, koji je režiran i pripremljen u Nemanjinoj 11.
U sramnoj predstavi na RTS-u radikal je govorio preko 15 minuta, a portparol SNS-a u liku voditeljke čitavih 13 – od toga 5 minuta u nastojanju da prekine govornika. Tri lidera opozicije govorili su značajno manje, približno po 9 minuta.
Iako osiromašeni, građani pod prinudom finansiraju RTS i samo zahvaljujući njima postoji. Oni žele i treba da vide debatu – ne opozicije i lažne opozicije, nego najjačeg opozicionog lidera Saše Radulovića i predsednika Vlade. Sigurni smo da bi to bila emisija rekordne gledanosti.
Podsećamo da je tokom cele predizborne kampanje o pokretu “Dosta je bilo” izveštavano manje nego o nekim strankama koje su dobile manje glasova nego što je bilo potrebno potpisa za predaju izborne liste. Primera radi, tokom jedne predizborne nedelje SNS je u informativnim emisijama RTS-a (ne računajući izveštavanje o premijeru i ministrima) bio zastupljen sa 3.828 sekundi, koalicija SPS-JS 1.365 sekundi, a “Dosta je bilo” 28 sekundi – manje čak i od Zavetnika kojima je posvećeno 667 sekundi, ili Levice Srbije sa 249 sekundi.

Zahtevamo profesionalni javni medijski servis koji služi volji građana umesto da je kreira. I ne želimo da čekamo još devet meseci do sledećeg poziva za gostovanje. U međuvremenu, pozivamo predsednika Vlade da u neku od sledećih emisija pozove sebe i lidera “Dosta je bilo”.(Press DJB)
_______________________________________________________