Beograđani na Niškom protestu 3. februara!

Beograđani na Niškom protestu 3. februara!

01/02/2017 Off By

 

INICIJATIVA Ne da(vi)mo Beograd pridružiće se u petak 3. februara građanima Niša koji već danima pritestuju zbog enormnih cena grejanja. 

U pismenom pozivu Beograđanima da podrže Nišlije navodi se da „naši građani su osiromašeni, obespravljeni, poniženi, ali nisu poraženi. Nišlije danas ustaju za sve građane Srbije i zato je naša dužnost da im se pridružimo!

Udruženi pokret slobodnih stanara, Niš svakodnevno protestuje ispred Gradske kuće zbog visokih računa za grejanje. Uprkos jako teškim uslovima života, prosečnoj plati koja je 23.000 dinara manja nego ona u Beogradu, Nišlije plaćaju grejanje 2,5 puta skuplje nego Beograđani.

I u drugim gradovima Srbije situacija je katastrofalna. Građani žive u lošim uslovima i rade za minimalne plate, a svako ko uopšte ima posao može se smatrati srećnikom. U više od pola gradova Vojvodine vodovodi su neispravni i nema pijaće vode. Postoje gradovi, kao recimo Smederevska Palanka, u kojima do skoro nije bilo javne rasvete. Za to vreme projekat od nacionalnog značaja je megalomanska šema za izvlačenje javnih sredstava, Beograd na vodi!. Ovih dana se borba za NAŠ GRAD dešava u Nišu i zato iz Beograda krećemo u petak 3. februara u 14 časova. Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd pokriva troškove puta, a građani se mogu prijaviti na mejl [email protected]., navodi se u pozivu Incicijative.