Sarajevski profesor dr Besim Spahić tvrdi: Đokovici su Albanci katolici iz Crne Gore

Sarajevski profesor dr Besim Spahić tvrdi: Đokovici su Albanci katolici iz Crne Gore

31/01/2017 Off By

 

Trenutno je u Americi sedam senatora, američkih državljana, iz Albanije. Šest gradonačelnika Čikaga bilo je albanskog porekla…


 

DINASTIJA Karđorđević vuče poreklo iz albanskog plemena Klimeta. Trojica papa su bili Albanci. Majka Tereza je Albanka… Robert Bob Dol, američki senator, poreklom je Albanac. Trenutno je u Americi sedam senatora, američkih državljana, iz Albanije. Šest gradonačelnika Čikaga bilo je albanskog porekla… Sve ovo je na jednoj od tribina izneo profesor dr Besim Spahić, doktor komunikologije i redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Spahić, koji važi za jednog od najznačajnijih teoretičara s područja političkog marketinga u regionu, bavi se i publicistikom i teorijom kulture, na ovome se nije zaustavio.

“Kažu, Novak Đoković je naš — Srbin! Kako Srbin, kad je Đokaj — katolik Albanac iz Tuza (Crna Gora), kad mu je brat i dalje Dragan Đokaj“, naveo je Spahić. Zadar su, tvrdi on, napravili Albanci, Belazgi iz Grčke. “To je najstariji lokalitet Albanaca i do dan-danas. Šta znači Trogir? Na albanskom to znači grad na tri kamene ploče na moru“, navodi on.

Spahić je, inače, do sada objavio 18 knjiga iz oblasti reklame, političkog komuniciranja, političkog i kulturnog marketinga, imidža, poslovnog komuniciranja i dizajna. Kao slobodni umetnik potpisuje različite muzičke, teatarske i književne projekte. Pisao je i pesme za mnoge muzičke zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije (Nikša Bratoš, Seid Memić Vajta, Đulijano…)(Nezavisne)