Rekordna zaplena cigareta bez akciznih markica

Rekordna zaplena cigareta bez akciznih markica

27/01/2017 Off By

Veći deo cigareta, bez akciznih markica i prateće dokumentacije, pronađen je u improvizovanim magacinima na području Beograda i Subotice, dok je deo pronađen tokom transporta u tri automobila i dva kombija


 

U AKCIJI koja je istovremeno sprovedena na teritorijama Beograda, Kraljeva, Subotice i Novog Pazara pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su 653.450 paklica cigareta, što je jedna od najvećih zaplena u Srbiji u proteklih desetak godina.
Primera radi, tokom prošle godine, koja je takođe bila rekordna kada je reč o oduzimanju nelegalnih cigareta, ukupno je zaplenjeno oko 2.000.000 paklica, što ukazuje da je policija samo u poslednjoj akciji, u jednom danu, ostvarila skoro trećinu prošlogodišnjeg rezultata. Vrednost oduzetih cigareta procenjuje na više od 120 miliona dinara.
Veći deo cigareta, bez akciznih markica i prateće dokumentacije, pronađen je u improvizovanim magacinima na području Beograda i Subotice, dok je deo pronađen tokom transporta u tri automobila i dva kombija.
Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, policija je po nalogu nadležnih tužilaštava odredila zadržavanje do 48 sati D. B. (1960) i N. T. (1978) sa područja Beograda, Z. T. (1978) i S. M. (1977) sa područja Šapca i N. V. L. (1974) sa područja Subotice. Oni će u zakonskom roku, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.
Policija je protiv još dve osobe, starosti 22 i 47 godina iz Subotice i Beograda podnela krivične prijave, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.
Cigarete i vozila koja su korišćena za transport, oduzeti su uz potvrdu.(Press MUPA)