Šešelj: Tomislav Nikolić je planirao krvoproliće!

Šešelj: Tomislav Nikolić je planirao krvoproliće!

19/01/2017 Off By


Predsednik Srpske radikalne stranke je istakao da srpski radikali nisu protiv snažnih, nekada i militantnih poteza, ali da takvi potezi mogu biti povučeni tek nakon konsultacija i unapred obezbeđene podrške našeg glavnog saveznika – Ruske Federacije


 

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke i predsednički kandidat radikala dr Vojislav Šešelj osudio je na današnjoj konferenciji za medije ponašanje aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića. On je istakao da je sramno to što je predsednik spreman da napravi ogromne probleme državi i narodu, samo zbog činjenice da je lično nezadovoljan svojom političkom pozicijom.

Šešelj je istakao da Nikolić strepi da ga njegova dojučerašnja partija neće istaći kao svog kandidata na izborima i da je zbog toga sračunato davao zapaljive izjave, nakon što je, puštanjem u rad oslikanog voza na relaciji Beograd–Kosovska Mitrovica, pokušao da izazove krvoproliće.
Lider radikala je objasnio da je Nikolić lično osmislio provokaciju sa vozom čije parole bi sigurno iritirale Šiptare u bilo kojoj sredini i izazvale njihov bes, teror i reakciju oružanih bandi, koje su formirali uz podršku NATO-pakta. On je objasnio da je predsednik Srbije računao da će, ako Šiptari napadnu voz, biti žrtava, nakon čega bi došlo do uzvratne reakcije srpske vojske i policije. Nikolić smatra da bi se u takvoj situaciji probudio patriotizam i da bi svi u njemu videli vođu i spasioca, nakon čega bi sigurno bio izabran za predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke. Šešelj je istakao da je srećna okolnost to što su svi politički činioci, kao i srpski narod, odmah prozreli nepoštene namere Tomislava Nikolića.

Predsednik Srpske radikalne stranke je istakao da srpski radikali nisu protiv snažnih, nekada i militantnih poteza, ali da takvi potezi mogu biti povučeni tek nakon konsultacija i unapred obezbeđene podrške našeg glavnog saveznika – Ruske Federacije. On je objasnio da je za Srbiju najvažnije da sačeka smenu garnitura u Americi i prvi susret Putina i Trampa, kako bi se videlo u kom pravcu će krenuti rusko-američki odnosi.(Press SRS)