MSUB: „Spomenička skulptura u Jugoslaviji i Srbiji: Od Tita do Vorhola“

MSUB: „Spomenička skulptura u Jugoslaviji i Srbiji: Od Tita do Vorhola“

17/01/2017 Off By

 

U SALONU Muzeja savremene umetnosti, u sredu, 18. januara u 18 časova organizovan je razgovor „Spomenička skulptura u Jugoslaviji i Srbiji: Od Tita do Vorhola“
U razgovoru učestvuju: dr Mariela Cvetić, vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu; Nebojša Milenković, viši kustos Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Dragan Srdić Srka, vizuelni umetnik.
Razgovor će moderirati dr Zoran Erić, kustos Muzeja savremene umetnosti Beograd.
Neke od tema koje će biti obuhvaćene razgovorom su: načini reprezentacije nekadašnje ideologije u socijalističkoj Jugoslaviji; šta se desilo sa spomenicima u javnim prostorima nakon raspada Jugoslavije; kako se dalje razvija spomenička skulptura u Srbiji nakon devedesetih, koji su njeni najznačajniji primeri danas u Srbiji; koji su motivi za njeno postavlje u gradskim prostorima; i da li se oni mogu porediti sa primerima iz prošlosti.
Izložba u Salonu MSUB otvorena je svakoga dana od 12 do 20 časova, osim utorkom, dok rad Kevina van Braka „Titov radni sto“ možete videti u Kući cveća (Botićeva 6), svakog dana od 10 do 18 časova, osim ponedeljkom.(Press MSUB)