Indija: Vučić razgovarao sa premijerom Indije Modijem

Indija: Vučić razgovarao sa premijerom Indije Modijem

10/01/2017 Off By

ALEKSANDAR VUČIĆ razgovarao je danas sa glavnim ministrom države Gudžarat Vidžajem Rupanijem, koji je domaćin Gudžarat ekonomskog samita u glavnom gradu ove države Gandinagaru.
Premijer Vučić je naglasio važnost ekonomske saradnje Srbije i države Gudžarat, naročito u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i sektora informacionih tehnologija. Srpski premijer je pozvao ministra Rupanija da sa ekonomskom delegacijom države Gudžarat poseti Srbiju.
Državni ministar Rupani je istakao da indijske kompanije mogu mnogo da nauče u Srbiji i da je važno da prenesu iskustva i inovacije koje se u Srbiji koriste u poljoprivredi i prehrambrenoj industriji.
Premijer Vučić sastao se i sa Pankajem Patelom, predsednikom Federacije indijskih privrednih komora, koja broji 2,5 miliona članova. Tema susreta bilo je unapređenje saradnje dveju privrednih komora i uzajamna promocija Srbije i Indije kao turističkih destinacija.
Predsednik Patel izneo je predlog da Srbija bude partner Federacije privrednih komora Indije na Centralnoevropskom biznis samitu, i naglasio da je naročito važno jačanje saradnje u oblasti namenske industrije, ali i u promociji Srbije kao pogodne destinacije za razvoj filmske industrije i snimanje filmova u indijskoj produkciji.

Premijer Vučić pozvao je premijera Modija da poseti Srbiju, istakavši da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima. Dvojica sagovornika razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, namenske industrije, turizma i informacionih tehnologija


PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Gandinagaru sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Premijer Vučić pozvao je premijera Modija da poseti Srbiju, istakavši da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima. Dvojica sagovornika razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, namenske industrije, turizma i informacionih tehnologija.

„Veliki potencijal za saradnju dveju zemalja leži u izvozu jestivog ulja, soje i uljanog semena iz Srbije u Indiju“, rekao je premijer Modi i predložio da Srbija bude partner Indije u programu za razvoj prehrambene industrije i prerade hrane za 2017-2018. godinu.

Premijer Vučić zahvalio je na principijelnom stavu koji Indija ima po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i izrazio podršku u borbi protiv terorizma sa kojim se Indija suočava, naglasivši da se protiv ovog zla modernog doba možemo samo ujedinjeni izboriti.(Press Vlada)