Novi teroristički napad u Istanbulu

Novi teroristički napad u Istanbulu

01/01/2017 Off By

 

Dosad je potvrđena smrt 39 osoba, 69 je povređeno od čega su četiri u kritičnom stanju.Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu u izjavi medijima potvrdio je da je dosad identifikovana 21 žrtva


 

BROJ mrtvih u sinoćnjem terorističkom napadu u Istanbulu dostigao je 39, dok je 69 osoba ranjeno, javljaju turske agencije.

Sinoć je oko 01.15 sati, napadač naoružan oružjem sa dugom cevi u noćnom klubu u istanbulskoj četvrti Ortakoj u distriktu Besiktas, prvo ubio policajca, koji je stajao na ulazu, zatim je ubio još jednu osobu i ušao u klub, gde je otvorio vatru po prisutnima.

Prema nekim podacima, u klubu je u momentu napada bilo 700 gostiju.Dosad je potvrđena smrt 39 osoba, 69 je povređeno od čega su četiri u kritičnom stanju.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu u izjavi medijima potvrdio je da je dosad identifikovana 21 žrtva.

“Od 21 identifikovane osobe, 16 su stranci, dok je pet turskih državljana”, rekao je Sojlu, dodajući kako je u toku identifikacija 18 tela.Prema njegovim rečima, policija na terenu traga za teroristom koji je izvršio napad. “Naše ekipe sprovode operaciju, verujemo kako će on ili ona uskoro biti uhvaćen”, istakao je ministar Sojlu.

Guverner Istanbula Vasip Sahin noćašnji napad opisao je kao “okrutan” i “čin terora”.Sinoć je predsednik Turske Resžep Tajip Erdogan izrazio žaljenje zbog napada.

Najnoviji napad u Istanbulu dogodio se tri sedmice posle dvostrukog bombaškog napada u gradu gdje je ubijeno najmanje 45 osoba, od kojih su većina bili policajci.