Čačak: 30 policajaca iza brave

Čačak: 30 policajaca iza brave

27/12/2016 Off By

Ministar Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova tu vrstu kontrole pre svega sprovoditi u svojim redovima – „u redovima onih koji su zaduženi za sprovođenje kontrole i sprovođenje zakona, a onda, naravno, i svi ostali koji se budu ogrešili o zakon moraće da odgovaraju“


 

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas povodom hapšenja 30 policijskih službenika saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku, da ne postoje nedodirljivi i da svako ko se ogreši o zakon zbog toga mora da odgovara.
„Želimo da pošaljemo jasan signal javnosti da ne postoji bilo ko ko je nedodirljiv. Da ne postoji bilo ko ko može da se zaštiti značkom ili uniformom i da svako ko se ogreši o zakon zbog toga mora da odgovara“, naglasio je ministar policije.
Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova tu vrstu kontrole pre svega sprovoditi u svojim redovima – „u redovima onih koji su zaduženi za sprovođenje kontrole i sprovođenje zakona, a onda, naravno, i svi ostali koji se budu ogrešili o zakon moraće da odgovaraju“.
Ministar Stefanović je pozvao sve one koje imaju bilo kakvo saznanje o zloupotrebama počinjenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova da to prijave Sektoru unutrašnje kontrole.
„Policija neće dozvoliti da se takva vrsta zloupotreba nastavi“, istakao je ministar policije.

Tokom akcije Sektora unutrašnje kontrole, na teritoriji Policijske uprave Čačak, danas je privedeno 30 aktivnih policajaca saobraćajne policije i tri bivša pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.