Dodik (ne) putuje u SAD?

Dodik (ne) putuje u SAD?

27/12/2016 Off By

 

On je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da se danas obratio sa zahtevom za izdavanje redovne vize i izrazio uverenje da će je dobiti u narednih dan-dva kako bi mogao da otputuje u Vašington u drugoj polovini januara i učestvuje na određenim svečanostima povodom inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa


PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Ambasadi SAD u Sarajevu podneo zahtev za redovnu vizu, javila je agencija Srna.

-Iz proceduralnih razloga ranije sam podneo zahtev za diplomatsku vizu, ali je on odbijen uz obrazloženje da ne predstavljam organe BiH i da mi zbog toga ne može biti izdata ta viza, koju sam, inače, ranije redovno dobijao”, izjavio je Dodik.

On je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da se danas obratio sa zahtevom za izdavanje redovne vize i izrazio uverenje da će je dobiti u narednih dan-dva kako bi mogao da otputuje u Vašington u drugoj polovini januara i učestvuje na određenim svečanostima povodom inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa.

-Špekulacije u vezi sa tim su počele i pre nego što je potvrđena bilo kakva vest o tome. Oni koji to osporavaju, čine to iz nekih svojih razloga. U svakom slučaju, zahvalan sam mojim prijateljima koji se nalaze u bliskom okruženja američkog predsjednika Trampa što su mi uputili poziv”, istakao je Dodik.

On je izrazio očekivanje da će dobiti vizu, jer smatra da je politika koju vodi bila usmerena ka poštovanju slova Dejtonskog sporazuma.

-Kao čovek koji predstavlja Republiku Srpsku, smatram da je politiku koju vodim bila usmerena ka poštovanju slova Dejtonskog sporazuma i od toga nismo odustali”, istakao je predsednik Srpske.