Sutra Novogodišni koncert ansambla Kolo

Sutra Novogodišni koncert ansambla Kolo

26/12/2016 Off By

„Ansambl KOLO Novogodišnjim koncertom završava prvi deo 69. sezone pod nazivom „Energija Tradicije“. Sumirajući utiske, moramo biti zadovoljni postignutim rezultatima i uspesima ostvarenim u godini koja je na izmaku


 

ANSAMBL KOLO održaće Novogodišnji koncert narodnih igara i pesama uz pratnju tamburaškog orkestra, u Kolarčevoj zadužbini sutra, 27. decembra sa početkom u 20 časova.
Završni koncert u 2016. godini realizovan je u saradnji sa Tamburaškim orkestrom Ansambla KOLO, i za tu priliku odabran je program u kome su zastupljene koreografije iz svih krajeva regiona, u kojima je specifičan i dominantan zvuk tambure. Posetioci će biti u prilici da vide „Bunjevačku rapsodiju“, „Cikni Lolo“, igre iz Zapadne Slavonije „ „Ivanjdanski običaj“ igre iz Bačke, splet igara iz Srema pod nazivom „Šta se sjaji u Jovinom dvoru“, „Banatski motivi“, „Podgrmečje“ igre iz Bosne, „Igre iz Bele krajine“ okolina Černomelja-Slovenija i druge.
„Ansambl KOLO Novogodišnjim koncertom završava prvi deo 69. sezone pod nazivom „Energija Tradicije“. Sumirajući utiske, moramo biti zadovoljni postignutim rezultatima i uspesima ostvarenim u godini koja je na izmaku.



Nizom važnih i uspešnih projekata koje smo realizovali, potvrdili su naše visoke umetničke standarde u pristupu negovanja i prezentovanja tradicionalne umetnosti igre, pesme i muzike, kojom se KOLO bavi već 68 godina.

Priredili smo veliki broj koncerata širom Srbije, nakon 27 godina obnovili smo saradnju sa Ansamblom narodnih plesova i pesama Hrvatske „LADO“, gostovali smo u Parizu i Ujedinjenim arapskim emiratima, realizovali smo u saradnji sa Simfonijskim orkestrom i horom RTS i Sava Centrom, izuzetan projekat pod nazivom „Simfonija tradicije“.

Zajedno sa Ansamblom narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ održali smo zajedničke koncerte u Gračanici i Beogradu. Ponosni smo i na naš dalji angažman na polju društvene odgovornosti, ukazivanjem pozornosti na probleme marginalizovanih grupa, organizujući drugi donatorski koncertu saradnji sa pozorištem Atelje 212, za osnovnu školu „Novi Beograd“ koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju. Nabrajajući uspehe, na kraju bih istakao i činjenicu da smo uspeli da pored naše stalne publike, pridobijemo novu, zahtevnu i obrazovanu publiku, što nas posebno raduje jer smo uspeli novim konceptom i savremenim pristupom da približimo i pojasnimo umetnost narodne igre, pesme i muzike.Kao potvrda toga je i činjenica da smo dve nedelje pred Novogodišnji koncert u Kolarčevoj zadužbini rasprodali sve ulaznice“, rekao je direktor Ansambla KOLO Vladimir Dekić.(Press Kolo-foto Jelena Janković)