Uhapšeni kradljivci oružja iz magacina VS

Uhapšeni kradljivci oružja iz magacina VS

23/12/2016 Off By

 

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija na četrnaest lokacija u Beogradu, Surčinu, Bečmenu i Pećincima, obavljenog po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pronađene su dve automatske puške M70 kalibra 7,62 milimetra, 840 metaka različitog kalibra i veća količina vojne opreme koja je otuđena iz vojnog magacina u Ostružnici


PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u koordinaciji sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije rasvetlili su krađu oružja iz vojnog magacina u beogradskom naselju Ostružnica i uhapsili pet osoba osumnjičenih da su počinili to krivično delo.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo krađa oružja i dela borbenog sredstva i nedozvoljena proivodnja i stavljanje u promet oružja i opasnih materija uhapšeni su B.S. (1990), M.L. (1992), M.M. (1994), S.N. (1994) i S.V. (1976).
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija na četrnaest lokacija u Beogradu, Surčinu, Bečmenu i Pećincima, obavljenog po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pronađene su dve automatske puške M70 kalibra 7,62 milimetra, 840 metaka različitog kalibra i veća količina vojne opreme koja je otuđena iz vojnog magacina u Ostružnici.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nestanak oružja i municije iz objekta „Ostružnica” prijavljen je 16. novembra 2016. godine. Zbog ozbiljnosti slučaja formirane su zajedničke snage i mešoviti timovi Vojne policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Pomoć snagama Vojne policije i MUP-a u toku preduzimanja operativno-kriminalističkih i drugih mera i radnji, pružala je Vojnobezbednosna agencija Ministarstva odbrane Republike Srbije.