Berlin: Merkelova traži najstrožu kaznu za kamiondžiju

Berlin: Merkelova traži najstrožu kaznu za kamiondžiju

20/12/2016 Off By

 

Prožima me užas zbog mogućnosti da je ovo napravio neko iz izbegličkih centara, gde toliko Nemaca pomaže svim tim ljudima – istakla je Kancelarka


NA današnjoj press konferencija nemačka kancelarka Angela Merkel, dan nakon stravičnog napada u Berlinu u kojemu je 12 osoba umrlo, a njih 48 ranjeno rekla da se dogodilo teroristički napad.

POLICIJA Berlina saopštila je da uhapšeni Pakistanac, osumnjičen za napad na Božićni vašar u Berlinu, nije bio vozač kamion kojim je ubijeno 12 osoba
-Uhapsili smo pogrešnog čoveka, rekao je visoki neimenovani službenik policije nemačkom dnevniku “Velt”.
Podaci koje je dao osumnjičeni su provereni i pokazalo se da su bili tačni.
-Time smo u novoj situaciji. pravi napadač je još naoružan i na slobodi i može da napravi novu štetu, naglašeno je “Veltu” iz policijskih krugova u Berlinu, prenosi agencija Rojters.

– Ovo je bio jeziv čin. Ovo je težak dan za Nemačku. Razočarana sam, šokirana i jako tužna zbog događaja u Berlinu. Mnogi od ozleđenih bore se za svoje živote. Htela bih da se zahvalim službama bezbednosti na njihovom poslu, svima onima koji su priskočili u pomoć žrtvama napada na trgu, imam veliko poverenje u istražitelje – rekla je Merkelova.

­

– Ovaj nezamislivi napad kaznićemo najvećom mogućom zakonskom kaznom. Ne želimo da živimo u strahu od zla koji će nas paralizovati. Prožima me užas zbog mogućnosti da je ovo napravio neko iz izbegličkih centara, gde toliko Nemaca pomaže svim tim ljudima – istakla je Kancelarka.

Nemačka policija objavila je da je u napadu kamionom na božićni sajam u Berlinu poginulo dvanaestero ljudi, a najmanje 48 je povređeno, od kojih neki teže. Napad se dogodio u ponedeljak navečer, u vreme kada se najviše ljudi okupilo pored tradicionalnih štandova s božićnim proizvodima, hranom i pićem.