DJB: Podneta krivična prijava zbog pretnji smrću

DJB: Podneta krivična prijava zbog pretnji smrću

15/12/2016 Off By

Krivična prijava protiv NN lica predata je danas Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika


BRUTALNO kršenje zakona u Skupštini, verbalno nasilje vladajuće većine nad poslanicima Dosta je bilo koje građani gledaju i slušaju svakog dana i sprečavanje svakog kritičkog govora u Skupštini uzrok su pretnje fizičkim nasiljem i smrću koja je juče upućena šefu poslaničke grupe Dosta je bilo.

Na Fejsbuk profilu Saše Radulovića, u komentaru na njegov poziv da prenos sednice Skupštine gledaju preko YouTube kanala pokreta DJB, upućena je pretnja smrću, sa korisničkog naloga nekoga ko se predstavlja kao Mirko Jovic.

Pretnja smrću je upućena bez ikakvog povoda, samo zbog rečenice “Gledajete uživo sednicu skupštine na našem YouTube kanalu i komentarišite dešavanja zajedno sa našim poslanicima. Bolje je nego na RTS2 ”

Krivična prijava protiv NN lica predata je danas Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 Krivičnog zakonika.

Iz straha za svoj rejting premijer guši svaku kritičku reč u javnosti, a glavne poluge su mu laži, mržnja, netrpeljivost i najteže optužbe koje izgovara na račun poslanika vodeće opozicione stranke, a neprestano ih ponavljaju njegovi mediji, članovi njegovog propagandnog tima i poslanici većine u Skupštini. Premijer i njegovi sledbenici odgovorni su za nezdravu atmosferu u društvu i ugrožavanje bezbednosti.

Pokret Dosta je bilo se nije uplašio zbog ovakvih pretnji. One neće umanjiti kritiku ili nas navesti na to da prestanemo da se borimo protiv štetočina iz vlasti, ali ovakve pretnje kao i fizički napadi na kancelarije našeg pokreta ukazuju da je bezbednost svih drastično smanjena, da se zemlja kreće u lošem pravcu i da je želja premijera da vlada strahom i pretnjama.(Press DFB)