Rodoljub Šabić demantuje Maju Gojković

Rodoljub Šabić demantuje Maju Gojković

10/12/2016 Off By

 

Dodao je i da je iznosila neistine o plati Poverenika i podatak da je plata Poverenika 400.000 dinara, da bi ga “potom uz cinično duboko izvinjenje povereniku korigovala na iznos od 376.000 dinara”


POVERENIK za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić u pisanoj izjavi medijima kaže da predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković obmanjuje javnost i da iznosi “grube neistine” o visini njegove plate.

Šabić navodi da je Gojkovićeva vreme rezervisano za skupštinsku debatu i plaćeno novcem poreskih obveznika “traćila na besmislenu raspravu o diletantski artikulisanom amandmanu” i dodao da je jasno da je amandmanom koji je predložen, nemoguće smanjiti bilo čiju platu, pa ni platu poverenika.

Dodao je i da je iznosila neistine o plati Poverenika i podatak da je plata Poverenika 400.000 dinara, da bi ga “potom uz cinično duboko izvinjenje povereniku korigovala na iznos od 376.000 dinara”.

Šabić je naveo da je plata poverenika za informacije, po zakonu, jednaka plati sudije Vrhovnog suda ili kao plata drugih funkcionera koja je utvrđena na sličan način, Poverenika za ravnopravnost, direktora Agencija za borbu protiv korupcije… i iznosi 194.000 i može se korigovati nekoliko procenata u zavisnosti od minulog rada.

Kako je rekao nije problem samo to što je predsednica Skupštine iznosila neistine, već što je to radila svesno.

Prema njegovim rečima iznos plate Poverenika je morao biti poznat predsednici Skupštine i ne samo da je objavljen i dostupan na veb prezentaciji Poverenika i u registru funkcionera, “nego iznos utvrđuje upravo Administrativni odbor Skupštine kojom ona predsedava”.(Press Poverenika)