Vučić   u jednodnevnoj poseti Švajcarskoj

Vučić u jednodnevnoj poseti Švajcarskoj

08/12/2016 Off By

 

Premijer Vučić obavestio je švajcarskog predsednikaa o ekonomskim reformama u Srbiji i napretku Srbije na svetskoj Doing Business listi, ali i planovima za uvođenje sistema dualnog obrazovanja u srpsko školstvo. On je izrazio zadovoljstvo stepenom saradnje sa švajcarskom Komisijom za tehnologiju i inovacije, koja je umnogome doprinela razvoju preduzetničkog duha u Švajcarskoj


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Švajcarskoj, gde je sa predsednikom Švajcarske Johanom Šnajderom Amanom otvorio simpozijum „Wolrd minds“, zajednicu lidera u nauci, umetnosti i ekonomiji, koji su na ovom skupu razmenili ideje i mišljenja u oblasti nauke, tehnologije, društva i kulture, kako bi unapredili svoja znanja i primenili novostečena iskustva.

U odvojenom susretu, kojem je prisustvovala i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, premijer Vučić i predsednik Šnajder Aman razgovarali su o saradnji dveju zemalja, naročito u oblasti reforme školstva i uvođenja dualnog sistema obrazovanja.
Premijer Vučić obavestio je švajcarskog predsednikaa o ekonomskim reformama u Srbiji i napretku Srbije na svetskoj Doing Business listi, ali i planovima za uvođenje sistema dualnog obrazovanja u srpsko školstvo. On je izrazio zadovoljstvo stepenom saradnje sa švajcarskom Komisijom za tehnologiju i inovacije, koja je umnogome doprinela razvoju preduzetničkog duha u Švajcarskoj.
„Današnje društvo se razvija u pravcu akademskog obrazovanja, što vodi većoj nezaposlenosti i zato je važno uvođenje sistema dualnog obrazovanja“, istakao je Šnajder Aman.
Tema razgovora bila je i ekonomska saradnja dveju zemalja. Premijer Vučić je naglasio da su u poslednje dve godine švajcarske investicije skoro udvostručene i da iznose blizu milijardu evra. „U Srbiji posluje 200 švajcarskih kompanija, koje zapošljavaju 9.000 ljudi, a Srbija čini sve kako bi poboljšala poslovnu klimu i privukla još više stranih investicija“, istakao je premijer Vučić.
Naredni susret premijera Vučića i predsednika Šnajdera Amana dogovorena je za januar 2017. godine tokom ekonomskog foruma u Davosu.(Pres Vlade)