Novi telefonski broj MUPA

Novi telefonski broj MUPA

03/12/2016 Off By

 

Po pozivanju ovog broja, umesto dosadašnjih operatera, posredstvom govornog automata nove telefonske centrale, građanima će biti omogućeno da biranjem jedne od ponuđenih opcija direktno uspostave vezu sa najčešće traženom organizacionom jedinicom MUP-a


RAZVOJEM novih tehnologija Ministarstvo unutrašnjih poslova, od 5. decembra 2016. godine, počinje sa primenom telekomunikacionih sistema zasnovanih na IP protokolu, čime se menja dosadašnji telefonski broj centrale Ministarstva unutrašnjih poslova.

Novi broj na koji građani mogu da se obrate Ministarstvu je 011-274-0000.

Po pozivanju ovog broja, umesto dosadašnjih operatera, posredstvom govornog automata nove telefonske centrale, građanima će biti omogućeno da biranjem jedne od ponuđenih opcija direktno uspostave vezu sa najčešće traženom organizacionom jedinicom MUP-a.

Takođe, postojaće i opcija koja omogućava razgovor sa operaterima, koji će biti angažovani radnim danima od 07-20, a subotom od 7-14 časova.

Tokom prvih šest meseci od uvođenja novog sistema, građani koji pozovu dosadašnji broj 011-306-2000 dobijaće obaveštenje o promeni broja.

Za realizaciju ovog projekta Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, koji je sproveden u saradnji sa „Telekomom Srbija“, nisu bila potrebna dodatna ulaganja, s obzirom da sva neophodna oprema već postoji.(Press MUPA)