Ministar Stefanović kao saobraćajac

Ministar Stefanović kao saobraćajac

03/12/2016 Off By

 

Samo tokom prethodne noći u Beogradu ukupno je otkriven i sankcionisan 371 prekršaj, 178 osoba u alkoholisanom stanju (79 do 0,50 promila, 99 preko 0,50 promila), zadržano je njih 14, dok je 81 osoba prekoračila brzinu kretanja. Ostalih prekršaja je bilo 112, a uhapšeno je i jedna osoba po poternici


 

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je noćas četiri lokacije od ukupno 104 u Beogradu na kojima je policija pojačano kontrolisala saobraćaj, pre svega kroz alkotestiranje vozača, merenja brzine kretanja automobila, ali i sankcionisanje drugih saobraćajnih prestupa.


Ministar Stefanović kao saobraćajac

Ministar Stefanović kao saobraćajac


Samo tokom prethodne noći u Beogradu ukupno je otkriven i sankcionisan 371 prekršaj, 178 osoba u alkoholisanom stanju (79 do 0,50 promila, 99 preko 0,50 promila), zadržano je njih 14, dok je 81 osoba prekoračila brzinu kretanja. Ostalih prekršaja je bilo 112, a uhapšeno je i jedna osoba po poternici.
Tokom obilaska više punktova i pripadnika saobraćajne policije ministar Stefanović je istakao da je cilj ovakvih akcija da vozače upozore i podsete da se ponašaju odgovorno i ozbiljno.
„Važno nam je da pošaljemo poruku da tokom decembra meseca, kao i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija neće dozvoliti kršenje zakona i učinićemo sve da pojačanim kontrolama sačuvamo što više života. Ako pogledamo poslednjih 10 godina, broj stradalih u saobraćajnim nezgodama u Beogradu se dvostruko smanjio, ali to i dalje nije dovoljno. Mi želimo da postignemo još bolje rezultate“ rekao je Stefanović.
Ministar policije je istakao da ove godine nijedno dete nije stradalo u zoni škola, a da policija želi da smanji i ukupan broj stradalih u saobraćaju, za šta je, kako je dodao, neophodno da svi zajedno budemo odgovorniji.
„Napravićemo bolje rezultate samo ako ljudi ne konzumiraju alkohol kada sedaju za volan, poštuju ograničenja brzine, ali i druge propise“ poručio je Stefanović.
On je dodao da će pripadnici saobraćajne policije tokom celog meseca sprovoditi ovakve akcije na različitim lokacijama u Beogradu, ali i u čitavoj Srbiji.
„Hoćemo da zamolimo sve ljude koji upravljaju motornim vozilima, ali i ostale učesnike u sabraćaju, da povedu računa i tokom decembra, ali i u narednim mesecima kako bi zabeležili rekordno mali broj stradalih na putevima“ apelovao je ministar.
Stefanović je rekao da će pripadnici policije pored represivnih mera, nastaviti i sa preventivnim.
„Tu pre svega mislim na edukacije, počev od najmlađih u školama, pa do najstarijih vozača, kroz ukazivanje šta su najčešći prekršaji i ono što su najveće opasnosti, kako bi popravili statistiku koja jeste bolja, ali nije dovoljno dobra“ zaključio je Stefanović.(Press MUPA)