Srpski pokret Dveri: Albansko pitanje na jugu centralne Srbije – nova izdaja vlasti

Srpski pokret Dveri: Albansko pitanje na jugu centralne Srbije – nova izdaja vlasti

02/12/2016 Off By

 

Još jednom ukazujemo javnosti da u „Albanizaciji Medveđe“, aktivnu ulogu činjenjem i ne činjenjem, neznanjem i nesposobnošću, učešćem u koruptivnim i kriminalnim radnjama imaju i državni vrh Republike Srbije, visoki funkcioneri Srpske napredne stranke, korumpirani činovnici u republičkim i institucijama opštine Medveđa, kriminalne strukture u policiji, tužilaštvima i sudovima različitih nadležnosti u Medveđi, Lebanu, Leskovcu i Nišu


SMATRAMO da je izlazak Albanaca iz vlasti u opštini Medveđa,  da bi se internacionalizovalo albansko pitanja na jugu centralne Srbije, urađen uz punu saglasnost Beograda.
To je rezultat postignutog dogovora Aleksandra Vučića i Edija Rame. Povodom obeležavanja nezavisnosti Albanije i Dana albanske zastave, u Tirani je formirana Unija albanskih opština u regionu, koju pored albanske prestonice čine Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo.
Predsednik opštine Preševo, Šćiprim Arifi, koji je rođen i čitav svoj životni vek proveo u Nemačkoj, lider stranke Alternativa za promene (AP), osnovane pre samo godinu i po dana, preuzeo je ključnu ulogu u sprovođenju jedinstvene strategije stvaranja tzv. „Istočnog Kosova“.
Po njegovom nalogu je juče, posle 10 godina participacije u vlasti opštine Medveđa predsednik ogranka Partije demokratskog delovanja (PDD) u Medveđi Fljorim Sahiti izašao iz koalicije sa SNS-om sa kojom je bio na vlasti.
Srpski pokret Dveri smatra da ovaj taktički potez dela albanske političke manjine ima za cilj da se pod pritiskom predstavnika nemačke ambasade u Republici Srbiji, Republike Albanije i njihove dijaspore, koja uveliko prikuplja novčana sredstva iz legalnih i kriminalnih izvora za ekonomsku okupaciju Medveđe – kupovinu dela kapitala Rehabilitacionog centra Sijarinska Banja, rudnika Lece i Agroindustrijskog kombinata u stečaju u Medveđi, kuća i imanja Srba, na silu pomire godinama krvno zavađene predstavnike albanskih partija.
Dveri su već upozorile javnost i tražile odgovore preko nadležnih institucija da se utvrdi zašto su suprotno Zakonu o prebivalištu i boravištu građana Republike Srbije kupljena prebivališta u opštini Medveđa od strane Šiptara rođenih na Kosovu i Metohiji, čime su stekli pravo na biometrijska dokumenta Republike Srbije i upisani u birački spisak opštine Medveđa.
Tvrdimo da se ovim nečinjenjem od strane Vlade Republike Srbije i njenih tela stiču preduslovi za internacionalizaciju albanskog pitanja na jugu centralne Srbije. Raspisivanjem ponovnih lokalnih izbora u opštini Medveđa, mimo realne strukture življa, postići će se cilj objedinjavanja vlasti Albanaca u opštinama Medveđa, Bujanovac i Preševo.
Još jednom ukazujemo javnosti da u „Albanizaciji Medveđe“, aktivnu ulogu činjenjem i ne činjenjem, neznanjem i nesposobnošću, učešćem u koruptivnim i kriminalnim radnjama imaju i državni vrh Republike Srbije, visoki funkcioneri Srpske napredne stranke, korumpirani činovnici u republičkim i institucijama opštine Medveđa, kriminalne strukture u policiji, tužilaštvima i sudovima različitih nadležnosti u Medveđi, Lebanu, Leskovcu i Nišu.
Pod prismotrom policije, pretnjama i ucenama, ovih dana starosedeoci srpske i albanske nacionalnosti bore se da očuvaju svoja vekovna ognjišta i međuetnički život u slozi, zabrinuti za sopstvenu budućnost, egzistenciju svoje dece i imovinu koju poseduju, bezuspešno vape za pomoć, ni od kog drugog nego od svoje države, koja to, uz cenzuru medija, ignoriše.
Nije jug Srbije daleko od Beograda, Kragujevca ili Novog Sada! Da li se srpska politička elita na vlasti, pored Kosova i Metohije odriče i juga centralne Srbije za rad pragmatničnih razloga „budućnosti u koju veruje“?
Nažalost, sve činjenice ukazuju da je Vučić odlučio da ispoštuje dogovor sa Ramom i reši probleme Albanaca na jugu centralne Srbije, ali na štetu sopstvenog naroda i svih lojalnih građana Republike Srbije albanske nacionalnosti.(Press  Dveri)