Turizam Srbije i Crne Gore zajedno na trećim tržištima

Turizam Srbije i Crne Gore zajedno na trećim tržištima

26/11/2016 Off By

Direktorka nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić  je za BalkanekspresRB rekla: „Mi sa Srbijom  odlično sarađujemo i kada su u pitanju nastupi na trećim tržištima. Već duži niz godina zajedno učestvujemo na Sajmu u Kini. Prije mjesec dana završen je jedan sajam u Šangaju gde su zajedno bile turističke organzacije Srbije i Crne Gore. Tu smo zajednički prezentovale našu ponudu. Očekujem  sada veću posećenost sa tog tržišta. Republika Srbija je ukinula vize, a i mi iz Crne Gore nastojimo da liberalizujemo vizni režim i da što više pojednostavimo proceduru


Ranka Čičak

NACIONALNA turistička organizacija Crne Gore i ambasada ove zemlje u Beogradu najavili su večeras zimsku sezonu i doček Nove godine u crnogorskim gradovima.

Najpoznatija imena muzike iz regiona pevaće za Novu godinu u Podgorici, Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Baru, Žabljaku. Lepa Lukić je na press konferenciji u Beogradu rekla da će Novu godinu dočekati pevajući u Podgoričkom Hajatu. Kofere za novogodišnji boravak u Crnoj gori već pakuju i Željko Joksimović, Sergej Ćetković, Haris Džinović, Severina, Parni valjak, Prljavo kazalište, Jelena Tomašević, Marija Šerifović, Petart Grašo, Bajaga, Tropiko bend, Leksington bend, Miligram…

U Baru, gde će pevati Bajaga i Severina, novogodišnja noć koštaće 55 evra, a boravak od sedam dana samo 164 evra. Najviše je gostiju iz Srbije. I u Budvi, gde će pevati Željko Joksimović , Oliver Njego, novosadske Frajle i drugi  miljenici publike, takođe će biti najviše putnika iz Srbije. Slično je i u Hercegnovom, Žabljaku i drugim mestima. Koliko su povezane turističke organizacije Srbije i Crne Gore  pokazuje i činjenica da je  turistička organzacija Crne Gore ponudu svog turizma za iduću godinu započela baš u Beogradu.

Direktorka nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić  je za BalkanekspresRB rekla: „Mi sa Srbijom  odlično sarađujemo i kada su u pitanju nastupi na trećim tržištima. Već duži niz godina zajedno učestvujemo na Sajmu u Kini. Prije mjesec dana završen je jedan sajam u Šangaju gde su zajedno bile turističke organzacije Srbije i Crne Gore. Tu smo zajednički prezentovale našu ponudu. Očekujem  sada veću posećenost sa tog tržišta. Republika Srbija je ukinula vize, a i mi iz Crne Gore nastojimo da liberalizujemo vizni režim i da što više pojednostavimo proceduru. U septembru su turističke organizacije Srbije, Crne Gore i Albanije zajednički predstavile svoju ponudu u Japanu pod pokroviteljstvom japanske agencije Džajke. Ona nam je obezbjedila učešće i pokrila marketinški nastup. Zajednički smo nastupili i u Dubajiu, u Azerbejdžanu. Za narednu godinu smo pored ovih sajmova planirali da zajedno idemo i u Kinu, Japan, Dubaji, Azerbejdžan. Razgovaramo da zajedno idemo u Njujork. Razgovarali smo s vašom aerokompanijom Er Srbija da u februaru predstavimo tu ponudu. Zanimljivo nam je tržište Iran, zatim Južna Koreja. Najbolju i najčvršću saradnju imamo sa Srbijom. Potpisan je i sporazum Privrednih komora Srbije i Crne Gore o nastupima na trećim tržištima pre svega na kineskom. Formirali smo već ponudu paket aranžmana koje nude naše agencije zajedno sa agencijama iz Srbije. Dakle, iz dana u dan sve više sarađujemo na trećim tržištima. Shvatili smo da tamo jedino zajedno možemo da uspemo. Zajedno lakše pripremamo i projekte za međunarodne organizacije. Tako će u projektu biciklističke staze zajednički nastupiti turističke organizacije Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske.