Abu Dabi: Vućić se sastao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom

Abu Dabi: Vućić se sastao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom

25/11/2016 Off By
Premijer Vučić zahvalio je šeiku Mohamedu bin Zajedu na finansijskoj podršci koju pruža Srbiji, kao i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike i saobraćaja

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom bin Zajedom sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, mnogobrojnim zajedničkim projektima, ali i odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana.

Dvojica sagovornika konstatovali su da dve zemlje neguju iskrene prijateljske odnose i da žele dalje unapređenje saradnje u svim sferama društvenog života, posebno u oblasti ekonomije.

Premijer Vučić zahvalio je šeiku Mohamedu bin Zajedu na finansijskoj podršci koju pruža Srbiji, kao i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike i saobraćaja.

Premijer Vučić posebno je zahvalio na realizaciji projekta Beograd na vodi, koji u značajnoj meri doprinosi oporavku celokupne građevinske industrije Srbije, zapošljava naše radnike, a u budućnosti će od turizma i usluga donositi velike prihode Srbiji.

Takođe, premijer Vučić potvrdio je svoje prisustvo na velikom Sajmu naoružanja i vojne opreme IDEX, koji će biti održan u februaru 2017. godine u Abu Dabiju, na kojem će Srbija predstaviti sva svoja tehnološka dostignuća na polju vojne industrije.

Šeik Mohamed bin Zajed je istakao da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i naglasio da će Srbija u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera. On je prihvatio poziv premijera Vučića da u narednom periodu poseti Srbiju.(Press Vlade)