Predstavljen projekt metroa u Beogradu

Predstavljen projekt metroa u Beogradu

17/11/2016 Off By

 

Predstavljen je strateški plan integrisanog sistema saobraćaja u Beogradu, koji sadrži i predloge linija metroa. Ovaj plan saobraćaja grada obuhvata detaljnu analizu kretanja stanovništva i projekciju rasta populacije u Beogradu u narednim godinama, kao i osnovne elemente integrisanog transportnog modela, na osnovu koga će biti nastavljena dalja srpsko – francuska saradnja


PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas predstavljanju projekta metroa u Beogradu. Prezentaciji su prisustvovali i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, kao i predstavnici francuskih kompanija “Alstom” i “Egis” i francuskog ministarstva finansija.
Predstavljen je strateški plan integrisanog sistema saobraćaja u Beogradu, koji sadrži i predloge linija metroa. Ovaj plan saobraćaja grada obuhvata detaljnu analizu kretanja stanovništva i projekciju rasta populacije u Beogradu u narednim godinama, kao i osnovne elemente integrisanog transportnog modela, na osnovu koga će biti nastavljena dalja srpsko – francuska saradnja.
Premijer Vučić istakao je da je jedan od strateški važnih projekata upravo izgradnja metroa u Beogradu i da će to značajno doprineti kvalitetu života njegovih građana.(Press Vlade)