Tramp zadržava delove Obaminog osiguranja

Tramp zadržava delove Obaminog osiguranja

12/11/2016 Off By

 

Rekao je, posle susreta sa Obamom, da želi da zadrži dva glavna dela zakona jer mu se jako sviđaju. Jedna stavka zabranjuje osigurenicima da uskrate osiguranje onima s postojećim bolestima, a druga dopušta mladima da budu osigurani na preko roditelja


VAŠINGTON.- Izgleda da će Donald Tramp da pregaziti jedno predizborno obećanje. Kako prenosi neke agencije novoizabrani američki predsednik u jednom intervjuu izrazio je želju da zadrži delova Obamacarea, reforme zdravstvenog osiguranja koju je uveo još uvek aktuelni predsednik Barak Obama, iako je u kampanji više puta rekao da će zakon iz 2010. godine da poništi.

Tramp je rekao da želi da zadrži dva glavna dela zakona jer mu se jako sviđaju. Jedna stavka zabranjuje osigurenicima da uskrate osiguranje onima s postojećim bolestima, a druga dopušta mladima da budu osigurani na preko roditelja.

Tramp je rekao da ga je susret s Obamom nagnao da razmisli o svojim pozivima na poništenje Obamacarea.

– Rekao sam im da ću razmotriti njegove predloge, i to ću iz poštovanja i učiniti – rekao je Tramp, dodajući da će Obamacare biti poboljšan ili odbačen i zamijenjen.