Požarevac: kamen temeljac za izgradnju zgrade Prekršajnog suda

Požarevac: kamen temeljac za izgradnju zgrade Prekršajnog suda

09/11/2016 Off By

Ministarka pravde Nela Kuburović je rekla da zaposleni u Prekršajnom sudu u Požarevcu rade u neodgovarajućim uslovima i nedovoljnom prostoru i da će za osam meseci, koliko je predviđeno da traje izgradnja nove zgrade, dobiti priliku da rade u mnogo boljim uslovima


POŽAREVAC.- Ministarka pravde Nela Kuburović položila je danas kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu.
Kuburovićeva je tom prilikom istakla da će Ministarstvo pravde u narednom periodu nastaviti da radi na unapređenju infrastrukture i smeštajnih kapaciteta sudova i tužilaštava, jer je to jedan od načina da se ubrza rad tih pravosudnih organa.
„Izgradnja novih objekata i adaptacija postojećih svakako treba da doprinese i povećanju efikasnosti, s obzirom da će sudije imati veći broj sudnica na raspolaganju i da će moći češće da zakazuju suđenja, što će doprineti da imamo i veći broj rešenih predmeta“, naglasila je Kuburović.

Ona je rekla da zaposleni u Prekršajnom sudu u Požarevcu rade u neodgovarajućim uslovima i nedovoljnom prostoru i da će za osam meseci, koliko je predviđeno da traje izgradnja nove zgrade, dobiti priliku da rade u mnogo boljim uslovima.

Ministarka Kuburović je dodala da je taj sud za devet meseci ove godine naplatio blizu 135 miliona dinara na ime novčanih kazni i troškova postupka i da će s obzirom na tu efikasnost praktično sam da otplati troškove izgradnje nove zgrade, za šta će iz republičkog budžeta biti izdvojeno oko 50 miliona dinara.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsednik tog suda Slavica Petrović i gradonačelnik Bane Spasović, koji su se zahvalili Ministarstvu pravde što će građani Požarevca uskoro dobiti objekat Prekšajnog suda kakvog zaslužuju.