Tomislav Nikolić: Samo onaj ko živi  zatvorenih očiju nije očekivao pobedu Trampa

Tomislav Nikolić: Samo onaj ko živi zatvorenih očiju nije očekivao pobedu Trampa

09/11/2016 Off By

 

Mene raduje što mogu da potpuno ravnopravno u tim vežbama ispunjavaju sve  zadatke koji se pred njih postave. Naravno da niko od nas ne bi želeo da  to znanje mora da koristi u stvarnim situacijama, osim u ovim taktički smišljenim


PREDSEDNIK Srbije, Tomislav Nikolić, ocenio je  danas  vežbu srpske, ruske i beloruske vojske najvišim ocenama:

-Vežba nas  je prenela u davnu  situaciju kada su te vojske zajedno ratovale protiv  svetskog neprijatelja. Vojska Srbije nastavlja uvežbavanja sa vojskama  mnogih država u svetu. Mene raduje što mogu da potpuno ravnopravno u tim vežbama ispunjavaju sve  zadatke koji se pred njih postave. Naravno da niko od nas ne bi želeo da  to znanje mora da koristi u stvarnim situacijama, osim u ovim taktički smišljenim. U borbi protiv terorizma mi imamo zajednički interes. To je pokazala  intenzivna borba proteklih meseci protiv terorizma, koja je i  druge države podstakla da ne glume , već da se stvarno bore.  Ne dao Bog da moramo zajedno da opet ratujemo, to niko ne želi, ali svaka država uvežbava svoju vojsku.

Rezultate izbora u SAD predsednik Srbije je prokomentarisao:


  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Samo onaj ko živi  zatvorenih očiju nije očekivao pobedu Trampa.  Svet se menja ubrzano.  Mislim  da su građani SAD slobodnom demokratskom voljom izabrali sebi  predsednika, da su umorni od ratova, od angažovanja  svoje  vojske širom sveta, od svađa sa drugim državama. U tome ne vide korist  za  građana Amerike. Jasno su stavili do znanja svima koji se bave politikom da u Americi nešto mora da se menja. Ova promena predsednika nije samo promena  ličnosti koja će da  vodi SAD, već će biti i promena ponašanja. Odmah očekujem da  vidimo kako će se realizovati neke Trampove izjave iz predizborne kampanje, posebno ona da se ne treba svađati sa drugim državama u svetu, da Amerika treba da razmisli koliko joj prijatelja treba , a ne koliko joj  treba neprijatelja. Ja  pozdravljam  tu pobedu. Čestitam i građanima SAD što su umeli demokratski da izaberu, a i njemu , što je uprkos naporima obe političke partije uspeo da pobedi. To mi liči na neke naše  predsedničke izbore. Očekujem bolje odnose između svih u svetu, da i Srbija više ne bude samo kritikovana od strane SAD, nego da oni počnu da razmišljaju o tome koliko  i na što mi imamo prava. Ja ovakve rezultate izbora očekujem i širom Evrope.

Nikolić kaže da je rano jutros razgovarao  sa premijerom  o  rezultatima američkih izbora:

-Vlada treba da pripremi analizu o tome šta rezultati tih izbora znače za nas, posebno za investicije iz SAD,  za naš spoljnotrgovinski dug. U velikim zajedničkim  organizacvijama  se dešava da je predstavnik  SAD uvek suprostavljen onom što  želi ili predlaže Srbija. Ja očekujem da  smo  samo u istoj ravni sa svima ostalima. To će već biti veliki pomak i veliki  podstrek  da kad govorimo dobro o SAD veliki broj  našeg naroda ne  kaže – šta to pričate.  Samo u saradnji svih naroda je moguće živeti dalje. Zemljina kugla je tako mala da svi gi događaji koji se dešavaju danas, mogu sve da nas vrate  75 godina unazad.  U Americi se osetio zamor građana od neizvesne politike ove države.