Otvoren Sajam nameštaja

Otvoren Sajam nameštaja

08/11/2016 Off By

 

 Na  sajmu će se okupiti 12.000 profesionalaca, a prvi put će se publika sresti i razgovarati sa poznatim dizajnerima, arhitektama i z Češke, Hrvatske, Francuske, Irske, Italije


 

Ranka Čičak

BEOGRAD.- „Plan Vlade Srbije je  da Beogradski međunarodni  sajam  nameštaja u narednih nekoliko godina postane  treći po veličini i uticaju  sajam na svetu, odmah posle sajmova u Kelnu  i Milanu“,rekao je  danas popodne ministar trgovine, Rasim Ljajić, otvarajući   Pedeset četvrti  međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije u Beogradu.

Ministar je rekao da je prošle godine  ovaj sajam posetilo 60.000 ljudi, a ove godine se očekuje više od 80.000. Stiglo je 520 izlagača iz 45 zemalja. Pohvalio je i našu drvnu industriju, koja je u prvih 9 meseci ove godine izvezla  robe u vrednosti od 299 miliona evra.

Na  sajmu će se okupiti 12.000 profesionalaca, a prvi put će se publika sresti i razgovarati sa poznatim dizajnerima, arhitektama i z Češke, Hrvatske, Francuske, Irske, Italije.

Internacionalni žiri će najuspešnijim izlagačima dodeliti tradicionalni Zlatni   ključ.

Paralelno sa nameštajem, organizovan je i  Sajam mašina, alata i repromaterijala, a u pratećem programu učestvuju stručne škole i šumarski fakulteti iz Srbije. Sajam je otvoren do 13 novembra u svim halama Beogradskog sajma. Ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200, a parking je najskuplji- 100 dinara po satu.