Drugi dan vežbe „Slovensko bratstvo 2016“

Drugi dan vežbe „Slovensko bratstvo 2016“

04/11/2016 Off By

 

Na aerodromu „Kovin“ je izvedeno desantiranje jednog oklopnog transportera BMD-2 i realizovani su padobranski skokovi pripadnika ruske i beloruske vojske iz aviona Il-76 sa desantnim i padobranom tipa krilo. Skokove su izveli i pripadnici 63. padobranskog bataljona iz helikoptera Mi-17 padobranom tipa krilo, a finalna aktivnost na aerodromu „Kovin“ bio je helikopterski desant pripadnika beloruskih oružanih snaga i naše Specijalne brigade iz dva helikoptera Mi-8 i Mi-17


BEOGRAD.- Drugog dana vežbe „Slovensko bratstvo 2016“, koju izvode pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije, održan je niz uvežbavanja na aerodromu „Kovin“, automatizovanom tenkovskom strelištu „Orešac“ i intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“.


22


Na aerodromu „Kovin“ je izvedeno desantiranje jednog oklopnog transportera BMD-2 i realizovani su padobranski skokovi pripadnika ruske i beloruske vojske iz aviona Il-76 sa desantnim i padobranom tipa krilo. Skokove su izveli i pripadnici 63. padobranskog bataljona iz helikoptera Mi-17 padobranom tipa krilo, a finalna aktivnost na aerodromu „Kovin“ bio je helikopterski desant pripadnika beloruskih oružanih snaga i naše Specijalne brigade iz dva helikoptera Mi-8 i Mi-17.
Gotovo u isto vreme, na automatizovanom tenkovskom strelištu „Orešac“ pripadnici Prve brigade kopnene vojske i Specijalne brigade uvežbavali su taktičke radnje i postupke voda u napadu, a potom su pripadnici mehanizovanog voda iz Prve brigade izveli bojeva gađanja. Pripadnici beloruskih oružanih snaga realizovali su gađanja iz automatske puške 7,62 mm, a na kraju je protivteroristička padobranska četa iz Bataljona za protivteroristička dejstva izvela gađanja automatskom puškom „hekler i koh“ 5,56 mm, snajperom .308 i puškomitraljezom „minimi“ 5,56 milimetra.
Na poligonu „Pasuljanske livade” mehanizovana odeljenja iz Prve brigade su izvodila bojeva gađanja, a potom su pripadnici Prve i Specijalne brigade izveli taktičko bojevo gađanje u okviru vežbe „Vod u napadu”. Pripadnici Petog bataljona vojne policije realizovali su gađanja mitraljezom M-86 sa vozila policijskih borbenih VPB M-86. Iz helikoptera Mi-8 i „gama“ su realizovana bojeva gađanja ciljeva na zemlji protivoklopnim raketama i nevođenim raketama 57 milimetara, a pripadnici Specijalne brigade izveli su gađanja  ručnim raketnim bacačima 64 milimetara. (press  MOD)