Srpski radikali će glasati protiv najavljenih zaduživanja!

Srpski radikali će glasati protiv najavljenih zaduživanja!

03/11/2016 Off By
-Godine 2012, kada je došla na vlast Srpska napredna stranka, javni dug Srbije je iznosio 15,067 milijardi evra. Prema podacima za avgust 2016, dug iznosi 24,5 milijardi. Srbija se u međuvremenu zadužila za više od devet milijardi evra – naveo je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović i podsetio da je prethodne nedelje Narodna skupština Srbije raspravljala o novom zaduženju u iznosu od milijardu dolara. Najavljena su i nova kratkoročna zaduživanja čija je prevashodna namena podrška tekućoj likvidnosti budžeta

 

BEOGRAD.- Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da režim intenzivno upozorava građane kako vodi izuzetno uspešnu i odgovornu ekonomsku politiku i kako su ekonomski pokazatelji odlični. Šarović je objasnio da zvanični podaci državnih organa na najbolji način demantuju navode režima. On je istakao da, prema današnjim podacima, javni dug Srbije iznosi neverovatnih tri hiljade milijardi dinara.

-Godine 2012, kada je došla na vlast Srpska napredna stranka, javni dug Srbije je iznosio 15,067 milijardi evra. Prema podacima za avgust 2016, dug iznosi 24,5 milijardi. Srbija se u međuvremenu zadužila za više od devet milijardi evra – naveo je Šarović i podsetio da je prethodne nedelje Narodna skupština Srbije raspravljala o novom zaduženju u iznosu od milijardu dolara. Najavljena su i nova kratkoročna zaduživanja čija je prevashodna namena podrška tekućoj likvidnosti budžeta.

Šarović se zapitao kako je moguće da se neprestano zadužujemo kako bismo održali likvidnost budžeta, a da nam istovremeno pričaju o velikom suficitu i o velikim ekonomskim uspesima Vlade Republike Srbije. On je istakao da je potpuno jasno da režim uništava ekonomiju Srbije time što nastavlja da se zadužuje. Šarović je izneo podatke da je učešće javnog duga u bruto domaćem proizvodu 2012. godine iznosilo 56,2 posto a da u septembru 2016. godine, prema poslednjim objavljenim podacima, iznosi čak 70,8 posto.

Srpska radikalna stranka je protiv svih najavljenih zaduženja. Sve dok je Srbija u rukama Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske investicione banke i sve dok režim ispunjava političke uslove koji dolaze sa Zapada, narod u Srbiji će živeti sve teže i teže. Neophodno je što pre promeniti politički kurs i otpočeti integracije i ekonomsku saradnju sa Ruskom Federacijom.(Press SRS)